Wellness pre labužníkov na maďarský spôsob

Káva, čokoláda, med, soľ, víno... doprajeme si ich takmer každý deň. Milujeme svoje brušká, s radosťou navštevujeme gastronomické festivaly, skúšame nové recepty. Okrem toho, že si na nich pochutnávame, ich však môžeme používať aj na kozmetické účely. Skrášľujú, hydratujú, spevňujú a pomáhajú pri celulitíde. Používajú sa pri peelingu, masáži, starostlivosti o pleť, pri zábaloch či v saunách a majú mnohé blahodarné účinky.

28.10.2013 08:00

Káva – ranný životabudič: V Budapešti bolo v období medzi rakúsko-uhorským vyrovnaním a dvomi svetovými vojnami v prevádzke takmer 500 kaviarní. Ak chceli niekomu vtipne vysvetliť cestu, povedali, že je to v dome, v ktorom nie je kaviareň! Láska ku káve dodnes pretrváva, ale počet kaviarní výrazne klesol. Kávu vo forme peelingu však nachádzame aj medzi procedúrami viacerých maďarských wellness hotelov.

madarsko_inzercia3

Čokoláda – osladenie života: Sortiment maďarských sladkostí je veľmi široký a zahŕňa celú škálu od veľkovýroby až po ručne vyrábané čokolády ocenené rôznymi cenami. Záujemcovia môžu navštevovať kurzy, na ktorých sa dozvedia rôzne zaujímavosti o kakaových bôboch, alebo sa dokonca naučia vyrábať vlastné domáce bonbóny. Dobrá správa pre tých, ktorí dbajú o svoju líniu: pri vonkajšom použití sa z nej nepriberá, ale napriek tomu zlepšuje náladu. Stimuluje a zároveň uvoľňuje, nastoľuje rovnováhu. S obľubou sa využíva aj v modernom kozmetickom priemysle. Výborne hydratuje, vďaka vysokému obsahu antioxidačných látok, vitamínov a minerálov pleť vyživuje a je prirodzeným prostriedkom proti starnutiu. Takmer vo všetkých hoteloch ponúkajú nejakú procedúru na báze čokolády (napr. čokoládové turecké kúpele, masáže, peeling, masky). Jej blahodarné účinky môžeme využívať aj pri starostlivosti o pokožku tela a tváre: je súčasťou krémov a olejov – a pritom nám nepribudnú žiadne kilogramy…

madarsko_inzercia2

Med – zdravá pochúťka: Med sa hojne využíva v prírodnom liečiteľstve a pri upevňovaní zdravia. Kto by nepoznal priaznivé účinky medu pri prechladnutí, kašli či dokonca spálení kože? Už starovekí grécki športovci si pred pretekmi zvyšovali výkonnosť a regenerovali sily medom. Je ideálnou pochúťkou, lebo obsahuje pomaly stráviteľné sacharidy. Je to napokon jeden z najstarších skrášľujúcich prostriedkov. Medovú detoxikačná masáž a medovo-kapustné zábaly si môžete vyskúšať vo viacerých maďarských hoteloch.

vino_inzercia

Vo víne je pravda … alebo zdravie? Hrozno a víno sa už odpradávna používajú v rámci alternatívnych terapií či kozmetike. Majú vysoký obsah vitamínov B a C a hroznové šupky obsahujú prírodné látky chrániace bunky pred poškodením. Jednou z najčastejšie ponúkaných procedúr je vínny kúpeľ. Odporúčaná doba kúpeľa je minimálne 20 minút. Pokožka bude po ňom hladká a zamatovo jemná. Medzi bežné kúpeľné procedúry v Maďarsku patrí aj peeling hroznovými semienkami či maska z hroznových semienok, ktoré spevňujú cievy a udržiavajú pružnosť pokožky. V ponuke nechýbajú ani masáže vínnym krémom či hroznovými šupkami, ktoré využívajú blahodarné účinky látok obsiahnutých v hroznových šupkách, hroznovej dužine a hroznových semienkach.

Navštívte Maďarsko, krajinu termálnych kúpeľov! VÍNO A WELLNESS – príďte a zažite Maďarsko! Viac na www.madarsko.sk

chyba