Jednoduchý spôsob, ako si vytvoriť obývačku pod holým nebom a užívať pohodlie

Aj vy si pri pohľade cez okno hovoríte, aké pekné by bolo vychutnať si obľúbenú šálku kávy na svojej záhrade v obklopení príjemných slnečných lúčov, spevu vtákov a čerstvého vzduchu? Znova a znova sa do seba v takomto prostredí ponoriť a zabudnúť na všetky negatívne myšlienky komplikovaného sveta?

24.05.2023 00:00
letna zahrada Foto:

Potom máme pre vás jeden veľmi jednoduchý spôsob, ako si vytvoriť obývačku pod holým nebom a užívať si jej neopakovateľné pohodlie.

Stačí si zvoliť správnu exteriérovú tieniacu techniku a vytvoriť si v jej blízkosti komfort, na ktorý ste zvyknutý vo svojom dome alebo byte. Markíza je na tieto účely ideálne riešenie, o čom pevne veríme, že vás v našom článku presvedčíme.

Moderné markízy a ich najväčšie výhody

Slnko a jeho lúče sú počas celého roka čoraz silnejšie, takže pri pobyte na čerstvom vzduchu je potrebné zaistiť nášmu telu adekvátnu ochranu. A dôvodom tohto opatrenia nie je iba naše pohodlie, ale aj zdravie, ktoré môže byť vplyvom škodlivého UV žiarenia najmä v lete ohrozené.

Ak si preto chcete vytvoriť na záhrade alebo terase obývačku, investovať do kvalitného exteriérového tienenia sa určite oplatí. Moderné markízy sú na tento účel ako stvorené. Vyznačujú sa vysokou flexibilitou a dokonalou ochranou nielen pred slnkom.

Foto: SHUTTERSTOCK
markiza

Viacnásobná ochrana, ktorú si zamilujete

Správne zvolená markíza ponúka konkrétnemu priestoru spoľahlivú ochranu pred silným slnečným žiarením, ktoré býva v lete naozaj nepríjemné. Zároveň dokáže takéto prekrytie vytvoriť na vašom pozemku súkromie, pretože v kombinácii s pevným dreveným zábradlím vytvoríte hustej zástavbe okolitých domov veľmi dobrú bariéru a dáte stopku neželaným návštevám i pohľadom susedov.

Okrem toho sa markíza dá flexibilne stiahnuť a pre jej kúpu nemusíte prísť o všetky úspory v rodinnom rozpočte. Naopak, určite vám ostane aj na luxusný obklad okolo krbu, ktorý atmosféru obývacej izby alternujete pod modernou markízou naozaj dokonale. Markíza je cenovo dostupná forma prekrytia záhrady, terasy a dokonca aj balkóna. Tak si s ňou spríjemnite leto aj vy a možno sa zaobídete aj bez dovolenky v exotike.

Foto: SHUTTERSTOCK
drevene zabradlie
chyba