Komfort v podobe kompletnej ochrany pred vysokými teplotami a hlukom

Naše pohodlie je závislé od mnohých faktorov, čo je spôsobené najmä tým, že ľudské telo je vybavené množstvom citlivých senzorov a zmyslov.

22.05.2023 00:00
pohodlie domova Foto:

Tie reagujú na všetko, čo tvorí prostredie, v ktorom sa aktuálne nachádzame. A nakoľko je to práve interiér, kde trávime najviac voľného aj pracovného času, vytvorenie optimálneho teplotného aj zvukového komfortu zohráva v tomto smere veľmi dôležitú úlohu.

Ako ale takéto podmienky vytvoriť v prostredí, ktoré ovplyvňuje globálne otepľovanie a nárast čoraz väčšieho hluku rozrastajúcej sa infraštruktúry miest aj obcí?

Pokračujte v čítaní a zistíte, ako si jednoducho vytvoriť a užívať komfort kompletnej ochrany pred vysokými teplotami aj hlukom zároveň.

Foto: SHUTTERSTOCK
izolacia

Pomoc vo forme kvalitnej akustickej izolácie

Púšťa váš sused často nahlas hudbu a vy nemôžete spať? Je mesto pod vašimi oknami večer hlučnejšie ako počas dňa? Nielen vo veľkých metropolách sa hladiny hluku zo dňa na deň zvyšujú, čo predstavuje pre pomerne tenké konštrukcie bytov aj domov obrovský problém.

Aby ste sa preto aj v takýchto podmienkach mohli dobre vyspať, prípadne nemuseli vystavovať svoje súkromie na obdiv celému okoliu len preto, že máte zvučnejší hlas alebo ťažké kroky, je dobré sa poistiť kvalitnou akustickou izoláciou steny či podlahy.

Neustále znečistenie hlukom môže spôsobiť ochorenie, navodiť stres a ovplyvniť váš spánok. Akustická izolácia s minimálnou hrúbkou, vďaka ktorej nezmenšíte obytnú plochu miestnosti, to môže zmeniť, pretože dokáže pohlcovať zvukové vlny a zlepšuje akustiku miestnosti o niekoľko percent.

Tepelné čerpadlá sa postarajú o optimálnu klímu

O tepelný komfort počas celého roka sa zas rovnako dobre postarajú moderné tepelné čerpadlá. Alternatívne energie sú dnes predsa veľmi trendy. Tepelné čerpadlá ponúkajú v tejto oblasti dobrý prístup, no bodujú nielen svojou šetrnosťou k životnému prostrediu.

Tepelné čerpadlá využívajú prirodzené a voľne dostupné zdroje zeme, ktoré sa potom pomocou špeciálneho systému zariadenia čerpadla premieňajú na energiu schopnú náš dom dokonale a kedykoľvek zohriať alebo schladiť. Tepelné čerpadlá navyše pri svojej prevádzke neprodukujú žiadne emisie, napokon nie sú závislé ani od spaľovacieho procesu, akým je plynové alebo olejové kúrenie.

Keďže tepelné čerpadlo potrebuje len malé množstvo elektrickej energie na temperovanie tepla získaného zo vzduchu, vody alebo zeme, má výrazne nižšiu stratu ako vykurovanie iným bežnejším druhom paliva. Navyše k prevádzke tohto vykurovacieho systému nepotrebujete žiadny komín ani jeho údržbu a bude vám slúžiť dlhé roky.

Foto: SHUTTERSTOCK
klimatizacia

Moderné záhradné zostavy pre príjemný relax na čerstvom vzduchu

Pre náš komfort a citlivé senzory tela je dôležitý aj čerstvý vzduch, v ktorom vyššia koncentrácia záporných iónov prispieva k väčšej fyzickej i psychickej pohode. Na vytvorenie takýchto podmienok vám stačí naozaj málo.

Pevné záhradné zostavy dokážu premeniť aj ten najnudnejší a fádny priestor záhrady alebo terasy na príjemnú oázu pokoja. Takéto zostavy sú z odolných materiálov, ktoré zvládnu drsné podmienky exteriéru a zároveň si dokážu dlhé roky zachovať (bez komplikovanej údržby) svoj pôvodný vzhľad. Stačí si vybrať presne to, čo vám najviac vyhovuje a užívať si život plnými dúškami.

chyba