Sklenené dizajnové prvky do domácnosti - ktoré si vybrať?

Sklenené tabule použité v interiérovom dizajne môžu vytvoriť skutočne pôsobivé kompozície.

06.03.2023 00:00
sklo.sk, pr, nepouzivat Foto:

Presklené steny, dosky alebo dvere ponúkajú obrovské možnosti dizajnu. Ak teda plánujete rekonštrukciu, modernizáciu alebo stavebný projekt, určite zvážte možnosť použitia sklenených dekoratívnych prvkov. Prečítajte si náš článok a nechajte sa inšpirovať!

Zrkadlová stena

Spomedzi sklenených dekoratívnych prvkov by najobľúbenejším riešením malo byť použitie veľkých zrkadiel na stene. Panel môže mať akýkoľvek tvar a veľkosť, ale čím je väčší, tým lepší je efekt zväčšenia miestnosti. Toto funkčné riešenie dobre funguje aj na čelách šatníkov.

Sklenená podlaha

Sklenená podlaha sa zdá byť pomerne nezvyčajným a inovatívnym riešením, ale vďaka technológii, ktorá sa používa na vytvorenie odolných skiel, je dosiahnuteľná. Tieto typy sklenených stavebných prvkov však budú mať svoju cenu, takže hoci sú veľmi pôsobivé, odporúčajú sa stavebníkom so značným rozpočtom.

Sklenené prvky – priečky

Sklenené prvky vo forme priečok sa najčastejšie vyskytujú v kancelárskych a obchodných priestoroch. Čoraz častejšie sa však vyskytujú aj v domoch v modernom štýle alebo všade tam, kde je potrebné trochu súkromia, ale nemá sa stratiť svetlo. Ide o efektné a funkčné riešenie, ktoré opticky zväčšuje priestor.

Sklenené prvky – čo tak… vitráže?

Máte radi farby a hru so svetlom? Čo tak farebné vitrážové dekorácie do vášho domova? Môžete sa rozhodnúť pre malé modely alebo celé vitrážové steny. Môžu mať podobu priečok medzi rôznymi

miestnosťami, napríklad spálňou a šatňou, ale aj sprchovej steny alebo vitráží. Nech už si vyberiete ktorúkoľvek možnosť, môžete si byť istí, že okolo takéhoto skleneného prvku nemožno prejsť ľahostajne.

Ako môžu vyzerať vaše sklenené prvky?

Sklo je krásny stavebný a dekoračný materiál, z ktorého sa dá vyrobiť veľa vecí. Niektoré z nich môžu mať úžitkovú funkciu, ale nič vám nebráni vybrať si sklo, ktoré slúži len ako vkusný malý detail na zdôraznenie dizajnu miestnosti.

Z akých typov skla si môžete vybrať:

  • obyčajné sklo;
  • matné sklo;
  • farebné sklo;
  • zakrivené sklo;
  • gravírované sklo;
  • pieskované sklo;
  • 3D tlačené sklo;
  • sklo pokryté dekoratívnou fóliou;
  • chemicky upravené sklo.

Ako vidíte, sklenené prvky ponúkajú naozaj veľa možností. Sú krásne a funkčné. V tomto prípade vás obmedzuje len vaša fantázia!

chyba