Udržateľnosť je in. Ako ju premietnuť do zariadenia interiéru?

Zamýšľate sa nad tým, aký dosah majú veci okolo nás na životné prostredie? Téma udržateľnosti sa v ostatných rokoch začala čoraz intenzívnejšie dostávať do popredia a nevyhýba sa ani zariadeniu interiérov.

06.10.2022 00:00
moddom, pr Foto:

Ak sa chcete správať zodpovedne, v ideálnom prípade by ste mali nakupovať také produkty, ktoré je možné recyklovať, ale ešte lepšie – používať dlhé roky. Od 19. októbra sa môžete inšpirovať aj na veľtrhu nábytku MODDOM v bratislavskej Inchebe.

Prírodné materiály hrajú prím

Nielenže sú udržateľné, ale navyše ide o jeden zo súčasných trendov. Dalo by sa dokonca povedať, že nesmrteľný. Drevo, kameň, koža a ďalšie prírodné materiály majú pozitívny vplyv na naše zdravie a sú synonymom kvality a trvácnosti. Rozdiel je len vo finálnej úprave – pre rustikálnejšie interiéry budete voliť iný nábytok, než do jednoduchých a moderných. Stoly, stoličky a postele z masívneho dreva, veľký výber kožených sedačiek a matracov s využitím prírodných materiálov, parkety, ale napríklad aj krištáľové lustre a mnoho ďalších možností pre zariaďovanie nájdete práve na veľtrhu MODDOM.

Foto: Pexels
moddom, pr

Nezabúdajte na doplnky

Interiér bez záclon, závesov, vankúšov či kobercov môže pôsobiť chladne a stroho. Skúste aj v tomto prípade staviť na materiály, ktoré nám ponúka príroda. I keď ich cena býva vyššia, odmenou je luxusnejší „teplý“ vzhľad. Juta, bavlna, ľan, ratan, keramika, ale napríklad aj hodváb či vlna vám urobia výbornú službu. Pre dokonalý výsledok vybehnite do lesa a ako dekoráciu použite vetvičky, šišky, šípky či suché kvety.

Foto: Pexels
moddom, pr

Inšpirujte sa tým najlepším

Nechajte si poradiť a vyberajte z toho najlepšieho. Na veľtrhu nábytku MODDOM v bratislavskej Inchebe objavíte trendový a moderný nábytok, dizajnové a nadčasové kúsky a štýlové doplnky pre váš vytúžený interiér. Vďaka množstvu slovenských aj zahraničných výrobcov i predajcov nábytku objavíte nové značky a spoznáte aktuálne trendy vrátane technológií, ktoré vám uľahčia starostlivosť o domácnosť. Veľkým lákadlom sú zľavy, ktoré vystavovatelia ponúkajú len na veľtrhu. MODDOM sa uskutoční od 19. do 23. októbra.

Foto: Incheba
banner Moddom, pr

Zároveň v piatok a sobotu 21. a 22. októbra môžete zavítať aj na kozmetický veľtrh INTERBEAUTY, kde na vás čaká výber produktov pre starostlivosť o pleť, telo a vlasy, poradenstvo a k tomu množstvo atraktívnych exhibícií: Zlaté nožnice 2022, Majstrovstvá SR v maľovaní na tvár Body Art 2022, Medzinárodný BEAUTY festival 2022 – Súťaž v aplikácii umelých mihalníc Gold Lashes, Zlaté ruky Slovenskej republiky Brilliant Nails a Zmenáreň naživo.

Viac informácií na www.incheba.sk.

chyba