Lepšie bývanie, lepšie podmienky

Chystáte sa počas leta niečo kupovať alebo stavať? Pri rastúcej cene stavebných materiálov vám nasporená suma nemusí stačiť. To však nie je žiadny problém, keď viete, kde vám dajú peniaze na splnenie vašich snov o novom alebo lepšom bývaní.

18.04.2022 00:00
PSS, pr, nepouzivat Foto:

Kúpa bývania alebo jeho rekonštrukcia je jedinečnou udalosťou v živote každého človeka. Dopriať si nové bývanie však dnes vôbec nemusí byť jednoduché. Dôvodom sú nielen rastúce ceny nehnuteľností, materiálov, ale aj energií. Všetky problémy sa však môžu vyriešiť, ak máte po boku spoľahlivého partnera, alebo ešte lepšie – experta na financovanie bývania.

PSS, Prvej stavebnej sporiteľni, môžete mať novú domácnosť na dosah ruky a úver bez založenia nehnuteľnosťou až do výšky 50-tisíc eur môžete teraz získať jednoducho a navyše aj bez zbytočného papierovania. Tento úver klienti najčastejšie využívajú na modernizáciu alebo aj na dofinancovanie bytových potrieb, ktoré sú financované najmä hypotékami. Nie je to však, samozrejme, podmienka. Úver môžete využiť na akýkoľvek účel, ktorý súvisí s bývaním a spĺňa zákonné podmienky, napríklad aj na kúpu domu či bytu alebo na kúpu a inštaláciu zariadení fungujúcich na alternatívne zdroje energie.

Výhodou takéhoto úveru bez založenia nehnuteľnosti od Prvej stavebnej sporiteľne je jeho dlhá doba splatnosti. To znamená, že jeho mesačné splátky budú nízke a môžu si ich dovoliť aj rodiny s nižšími príjmami. Mnohí klienti však oceňujú aj to, že im Prvá stavebná sporiteľňa umožní si odložiť začiatok splácania úveru, a to až o 3 mesiace.

Kto si sporí, ten sa má lepšie

A ako to celé prebieha? Po podpise úverovej zmluvy vám Prvá stavebná sporiteľňa vyplatí 90?% z úveru, zvyšok dostanete ihneď, ako zdokladujete, na čo ste ho použili. Experti na financovanie vášho bývania vám ho poskytnú aj vtedy, ak stavebné sporenie už máte alebo si ho uzatvoríte priamo so žiadosťou o úver. „Platí, že naši sporiaci klienti získajú vždy výhodnejšie úverové podmienky ako klienti bez predchádzajúceho sporenia,“ pripomína všetkým budúcim klientom produktový manažér Prvej stavebnej sporiteľne Martin Fuzák.

Ak vás trápi dnes čoraz reálnejšia možnosť zvyšujúcich sa úrokových sadzieb, ktoré môžu hroziť mnohým klientom bánk, potom pozor, máme pre vás dobrú správu. Úrokovú sadzbu stavebného úveru Prvá stavebná sporiteľňa garantuje počas celého obdobia splácania. Klienti určite ocenia aj bezplatné mimoriadne splátky alebo predčasné splatenie svojho úveru. Okrem toho vám experti na financovanie bývania dokážu ušetriť aj cestu do poisťovne, pretože vám bez problémov a radi sprostredkujú napríklad aj výhodné poistenie nehnuteľnosti a zariadenia domácnosti. Čo vám v budúcnosti ešte určite pomôže.

Experti na financovanie bývania pomôžu aj vám

Neviete si nikde požičať peniaze pre vyšší vek? O úver môžete v PSS, Prvej stavebnej sporiteľni, požiadať, aj keď ste napríklad na dôchodku a môžete si napríklad prerobiť kúpeľňu alebo toaletu na bezbariérové, čo vo vyššom veku určite oceníte.

Prvá stavebná sporiteľňa je pripravená pomôcť každému, podmienky poskytovania úverov sú však individuálne pre rôzne skupiny klientov. V zásade však platí, že musíte mať najmä dostatočnú bonitu na jeho poskytnutie a musíte zodpovedne splácať už prípadné predchádzajúce pôžičky.

Na čo môžete peniaze využiť?

Financovanie bytu

  • kúpa, výstavba, stavebné úpravy a modernizácia
  • nadobudnutie vlastníctva nebytových priestorov v bytovom dome na účel bývania
  • prestavba nebytových priestorov na byt
  • úhrada záväzkov súvisiacich s uvedenými účelmi (splatenie predtým poskytnutého úveru určeného na účely bývania)

Financovanie rodinného domu

  • kúpa, výstavba, stavebné úpravy, modernizácia aj s ním súvisiace drobné stavby
  • kúpa stavebného pozemku a jeho príprava na výstavbu
  • kúpa alebo výstavba zariadení využívajúcich alternatívne zdroje energie
  • územná alebo projektová dokumentáciu na stavebné účely
  • úhrada záväzkov súvisiacich s uvedenými účelmi (splatenie predtým poskytnutého úveru určeného na účely bývania)

Výhody úveru bez založenia nehnuteľnosti od PSS

  • možnosť posunu začiatku splácania až o 3 mesiace
  • dlhá doba splatnosti
  • nízke mesačné splátky
  • až do výšky 50 000 €
  • aj bez ručiteľa

Pre viac informácií navštívte web www.pss.sk alebo najbližšie obchodné zastúpenie Prvej stavebnej sporiteľne.

odkaz
PSS moj DOMOV BANNER, pr, nepouzivat
chyba