Fritz Hansen dáva priestor klasickému aj súčasnému dizajnu

Keď sa povie Fritz Hansen, každý si predstaví oblé tvary ikonickej stoličky Egg Chair od Arneho Jacobsena alebo jednu zo slávnych stoličiek, ktoré navrhol.

06.09.2021 00:00
seocentrum9, PR, nepouzívat

Takýto matador na trhu s dizajnom, akou dánska značka Fritz Hansen skutočne je, má vo svojom portfóliu za takmer 150 rokov existencie nejeden skvost. Pýši sa tiež tvorbou Paula Kjærholma alebo Jørn Utzon, zo súčasných mien nemôžeme vynechať ani Jaime Hayona alebo Cecile Manz.

Foto: DesignVille.sk
seocentrum6, PR, nepouzivat

Ikony, ktoré nikdy nestarnú

Nie je žiadnym tajomstvom, že každý kúsok klasického škandinávskeho dizajnu je navrhnutý tak, aby vydržal čo najdlhšie a s pôvabom znášal stopy času. Od roku 1872 sa filozofia Fritz Hansen v súlade s týmito myšlienkami nezmenila. Kúsky od velikánov, ktorí formovali a formujú podobu dnešného dizajnu, vám preto budú robiť radosť celé desaťročia.

To spolu s precíznym spracovaním stojí za stále rastúcou popularitou stálic, ako sú stoličky Ant, Grand Prix, Series 7 a Swan and Egg. Práve stoličky série 7 sa stali najpredávanejšími stoličkami značky. Arne Jacobsen sa inšpiroval technológiou Eamesovcov a navrhol sedadlo z preglejky ohýbanej v troch rovinách. Okrem toho kolekcia nedávno dostala nové odtiene, takže výber toho správneho pre váš domov je ešte jednoduchší.

Foto: DesignVille.sk
seocentrum8, PR, nepouzivat

Vzhľadom na prepracovaný dizajn

Okrem sedacieho nábytku svietia ikony aj z radov svietidiel. Neprehliadnuteľnou je kolekcia Kaiser Idella, ktorá zahŕňa ako závesné svietidlá, nástenné lampy s unikátnym nožnicovým mechanizmom tak aj tie stolové. Navrhol ich v tridsiatych rokoch dizajnér a priekopník plastického dizajnu Christian Dell inšpirovaný umeleckou školou Bauhaus.

Foto: DesignVille.sk
seocentrum7, PR, nepouzivat

Perfektnou ukážkou vrcholu súčasnej tvorby sú napríklad svietidlá Caravaggio. Ich jemne tvarované tienidlá spolu s industriálnymi prvkami ozvláštnia priestor, niekoľko prevedení matných a lesklých povrchov sa postará o dokonalú súhru so zvyškom interiéru.

Či už sa jedná o moderné kúsky alebo overenú klasiku, Fritz Hansen sa stará o udržanie odkazu a prítomnosti kvalitného dizajnu. Prezrite si celú ponuku značky na stránkach DesignVille.sk.

Foto: DesignVille.sk
seocentrum5, PR, nepouzivat
chyba