Netradičné spôsoby využitia textilu a dekoračných látok v interiéri

Nielen záclony na oknách, čalúnenie nábytku a vzory na vankúšoch zdobia náš milovaný interiér. Textil je schopný mnohých vecí a presvedčia vás o tom aj triviálne spôsoby jeho využitia v každej jednej miestnosti.

16.09.2020 00:00
soecentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Poďte sa spolu s nami pozrieť na to, ako sa dá pomocou jeho vynikajúcich vlastností dokonale zladiť váš interiér a vytvoriť v ňom príjemnú atmosféru, ktorá je v dnešných náročných časoch dôležitá nielen pre našu psychiku.

Štýlové tienenie okien látkovými roletami

Každý si asi pamätá obdobie, keď do módy prišli vertikálne žalúzie. V danom okamihu sa zdalo, že ide o najpohodlnejší a najkvalitnejší vynález spomedzi všetkých spôsobov ochrany miestnosti pred slnečným žiarením. Sú pomerne jednoduché, pohodlné na používanie a tiež sa ľahko inštalujú a nie sú s nimi žiadne komplikácie.

Pri výrobnom procese tienenia okien sa však dnes už používajú rôzne iné špeciálne materiály, ktoré túto klasiku nahradili a náš priestor zútulnili. Reč je o moderných látkových roletách, ktoré majú schopnosť svetlo do priestoru prepúšťať a rozptyľovať ho po miestnosti vhodným smerom. A práve to je vlastnosť, ktorá tento typ tieniacej techniky odlišuje od klasiky.

Svetlo v miestnosti je vďaka látkovej rolete hladké a jemné, čo zaručuje vytvorenie príjemnej atmosféry v celom priestore. Navyše sa tiež jednoducho inštalujú a ešte ľahšie ovládajú. Veľkým plusom je farebné prevedenie a vzor, ktorý si vyberiete za najlepší doplnok vášho interiérového dizajnu.

Závesy z dekoračných látok ako dvere

Ak by ste chceli v byte viac voľného priestoru a svetla, vynikajúcou voľbou môže byť záves z krásnej dekoračnej látky v metráži namiesto dverí. Má to niekoľko výhod, s ktorými vás oboznámime.

Takéto závesy sú vhodné do kuchyne, obývacej izby, jedálne alebo chodby. Hodia sa na miesta, kde rodina trávi čas spoločne so všetkými členmi rodiny, a nie je pritom potrebné úplné súkromie.

Použitie závesu alebo dekoračnej látky namiesto dverí je darom aj pre detskú izbu, pretože pre deti sú dvere najtraumatickejším predmetom v miestnosti. Môžu do nich ľahko naraziť a zovrieť si v nich prsty! V takýchto situáciách prichádza na pomoc textília, ktorá nebezpečné dvere výborne nahradí, dieťa má súkromie a pocit bezpečia a vy svojho potomka neustále na očiach a pod dozorom.

Vytvoríte si krásny, útulný a elegantný priestor

Navyše, pomocou využitia vhodnej dekoračnej látky v interiéri môžete priestor nielen zútulniť, ale aj vizuálne zväčšiť, aktualizovať či urobiť ho ešte pohodlnejším.

Látky je tiež možné použiť na rozdelenie obývacej izby a jedálne, spálne a pracovne bez toho, aby ste k tomu potrebovali ďalšie konštrukcie.

Budú skvelým doplnkom ku kvalitnej laminátovej podlahe Balterio, ktorá je rovnako ako textil, dlhodobo dobrou investíciou, čo príjemnú atmosféru a pokoj ešte viac umocňuje, pretože spája materiály najlepšej kvality s rovnako ceneným spracovaním.

Stačí, ak sa o tom presvedčíte a priestor si s pomocou moderných látok a kvalitnej podlahy zariadite.

chyba