Moderné trio na jednoduchú údržbu letnej záhrady

Japonci, ktorí trpia nedostatkom voľného priestoru, vnímajú prírodu ako dar zhora. V malých veciach vidia obrovský svet, preto venujú zariadeniu svojej záhrady a okolia značné úsilie. Prečo si teda v dobe, kedy je človek obklopený množstvom umelého sortimentu a doplnkov, nezobrať od nich príklad?

07.08.2020 00:00
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Nestratiť kontakt s prírodou je nesmierne dôležité nielen pre našu pohodu, ale aj zdravie. Preto vám odporúčame využiť plochu vašej záhrady na maximum, a potom si budete mať kde po náročnom dni oddýchnuť a zotaviť sa.

Menšie terénne úpravy vám v plnení tohto cieľa pomôžu najlepšie. Ide o jemné umenie, ktoré vám umožňuje premeniť obyčajný pozemok na skutočný raj s vlastnou povahou a osobnosťou, ktorý je plný zvláštneho pokoja a harmónie. Všetko, čo k tomu potrebujete, je chuť a potrebné informácie, ktoré nájdete v našom článku.

Dobrá filtrácia do záhradného jazierka

Voda je jedným z kľúčových prvkov feng shui a je považovaná za jedného z hlavných nositeľov energie. Vodné toky sú spájané, okrem iného, s peňažnými tokmi a na záhrade zohrávajú obzvlášť dôležitú úlohu, vyživujú rastliny a pomáhajú energii qi v priestore voľne prúdiť.

Na jednej strane je voda zrkadlom sveta a stelesnením absolútneho mieru. Na druhej strane je voda symbolom večného pohybu a výmeny tekutín. Napĺňa záhradu životom a zachováva si svoje kúzlo. Aj preto majú záhradné pozemky navrhnuté, podľa zásad feng shui, fontánu alebo rybník.

Možno aj preto sa jazierko alebo menší rybník v poslednej dobe stávajú dokonalou ozdobou každej jednej záhrady. O tento ekosystém a okrasu dvora sa ale treba pravidelne starať. Času nazvyš je však málo, preto môžete veľa problémov s jazierkom vyriešiť vďaka špeciálnej filtrácii do jazierka.

Nezabudnite ale, že správny filter sa vyberá na základe veľkosti a objemu vodnej plochy. Ak si zvolíte správny profesionálny model so samočistiacim systémom a budete používať vhodné krmivo pre jazierkové ryby, nemusíte si robiť o kvalitu tejto vodnej nádrže žiadne starosti.

Pevný záhradný prístrešok

Leto je na trávenie času pod holým nebom „ako stvorené“. Bezprostredný kontakt s prírodou sa ale môže v momente nepriaznivého počasia veľmi rýchlo narušiť. Zachrániť vás môže jednoduchý záhradný prístrešok.

Foto: Drummer_vn/Shutterstock.com
seocentrum, PR článok, nepoužívať

Disponuje niekoľkými výhodami. Po prvé, je krásny a zároveň užitočný. Ak vonku hreje slnko alebo prší a vy si chcete bez ohľadu na aktuálne počasie oddýchnuť, stačí pod prístrešok umiestniť záhradný nábytok, bicykel alebo auto. Prístrešky pôsobia elegantne a zároveň zaisťujú vašu bezpečnosť. Ďalšou výhodou je rozmanitosť, pevnosť, funkčnosť a ich estetika. Presne to pravé pre vašu záhradu.

Autonómny systém zásobovania vodou

Nielen záhradné jazierko, ale voda všeobecne, je v lete na záhrade vzácny zdroj. Preto by ste si mali jej dostatočné množstvo poistiť univerzálnou nádržou na dažďovú vodu. Tieto jednoduché akumulačné zariadenia sa používajú na vytvorenie dočasného zásobovania technickou vodou, s ktorou môžete pokryť zavlažovanie záhonov, zeleniny alebo trávnika. Autonómny systém zásobovania vodou je zároveň dobrým ekonomickým riešením, ktoré nahrádza spotrebu a použitie drahej pitnej vody v záhrade. Hlavnú úlohu pri jeho výbere však zohráva cena a praktickosť použitia.
Foto: AjayTvm/Shutterstock.com
Seocentrum, PR článok, nepoužívať
Tak smelo do nákupu, aby ste si leto mohli užiť do posledného detailu.
chyba