Ako vybrať vchodové dvere?

17.07.2020 00:00
seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Vchodové dvere predstavujú prvý kontakt s vašim domovom. Rovnako sú aj prekážkou pre nezvaných hosťov a ochranným prvkom vášho súkromia. Pri výbere je preto nesmierne dôležité dbať nielen na vizuálnu stránku, ale rovnako aj bezpečnostnú a praktickú.

Ako efektívne vybrať vchodové dvere?

Materiál

Prvou vecou, na ktorú by ste sa pri výbere vhodných vchodových dverí mali zamerať je práve materiál. Pri výbere máte viacero možností:

  • plastové vchodové dvere
  • hliníkové
  • drevené
  • drevohliníkové.

Najodolnejšie sú jednoznačne hliníkové vchodové dvere, ktoré sú tiež známe minimálnou údržbou a dlhoročným bezproblémovým chodom. Veľmi dobrou alternatívou sú aj plastové dvere, ktoré sú dnes vyrábané v mnohých variantoch. Výborne izolujú a nepodliehajú deformáciám kvôli vonkajším vplyvom. Okrem typického plastového vzhľadu máte možnosť si vybrať aj z rôznych zaujímavých povrchových dezénov.

Drevené vchodové dvere sú ideálne pre milovníkov prírodného vzhľadu. Majú výborné tepelno-izolačné vlastnosti. Drevohliníkové vchodové dvere sú zabezpečené odolnou povrchovou úpravou. Vyžadujú si pravidelnú údržbu, vďaka ktorej však vedia vydržať v 100% stave niekoľko rokov.

Bezpečnosť

Aj keď musia byť vchodové dvere aj esteticky ladiace so zvyškom exteriéru a interiéru, ich funkcia je najmä bezpečnostná. Pre zvýšenie bezpečnosti dverí môžete zvoliť model so širšou dvernou výplňou, bezpečnostnými pántmi, vrstvenými sklami, zámkovou vložkou s vyššou bezpečnostnou triedou a minimálne trojbodový automatický zámok. Pri riešení bezpečnosti si však tiež dávajte pozor aj na efektivitu riešenia, aby ste zbytočne nemuseli využívať kľúčovú službu pri zabuchnutí dverí.

Vzhľad

Vzhľad je posledným kritériom, ktoré by pre vás malo byť nosné. Estetická stránka je totiž posledným detailom, ktorý často aj pri voľbe rozhoduje. Po zabezpečení predchádzajúcich faktorov je krásny vzhľad už len čerešničkou na torte. Snažte sa voliť podľa svojho vkusu a tiež aj podľa zvyšku domu. Tak zaručíte, že spokojne vydržíte s kvalitnými dverami niekoľko rokov.

Či už sa chcete zabývať do nového alebo zrekonštruovať a zabezpečiť váš domov, výber správnych vchodových dverí je kľúčový. Zamerajte sa na efektivitu, bezpečnosť, odolnosť a bezpečnosť dverí, rovnako ako ich estetickú stránku a investujte do kvality, vďaka čomu sa vám investícia niekoľkokrát vráti.

chyba