Pre príjemný pocit po ťažkom dni v práci

Kde si najlepšie oddýchneme po ťažkom a namáhavom dni? Kde sa cítime bezpečne a môžeme byť sami sebou? Odpoveď je jednoznačná! Samozrejme, doma. Nech je už náš príbytok akokoľvek veľký, či máme palác, alebo garsónku, ak sa cítime doma príjemne, na rozmeroch nezáleží. Tento pocit vieme docieliť aj vďaka výberu správnych doplnkov, ktoré prežiaria našu domácnosť, zútulnia ju a dodajú nám pocit pohodlia a bezpečia.

24.06.2020 14:15
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

V minulosti bežná samozrejmosť

Tí, skôr narodení, si ešte pamätajú časy, keď koberce boli povinnou a samozrejmou výbavou každej domácnosti či to bol rodinný dom alebo byt. Neskôr akoby koberce vyšli z módy, pretože prišli na trh rôzne plávajúce podlahy, drevené parkety a z niektorých domácností sa koberce postupne vytratili.

Dnešná doba ich prináša naspäť v novom šate, podobe, veľkostiach, vzoroch i farbách. Hoci väčšinou nemáme koberce rozložené po celej izbe, ale predsa ich máme napr. pod stolíkom v obývačke, v detskej izbe pri posteli, v spálni alebo na chodbe. Raz darmo, koberce majú svoje čaro a vždy mali, aj keď si vyžadovali dôkladnejšiu starostlivosť ako napr. parkety. Okrem toho majú aj praktické využitie, pretože nemusíme chodiť po studenej podlahe, ale po teplučkom mäkkom koberci.

Chlpatučké a príjemné na dotyk

Aj svet kobercov je veľmi bohatý a rozmanitý a niekedy sa už sami strácame v tom obrovskom kobercovom raji.

Ak sledujeme módne trendy, tak možno vieme, že v súčasnosti sa dosť preferujú koberce s vysokým vlasom, hoci sú na údržbu o niečo náročnejšie ako klasické koberce. Odborníci ich totiž odporúčajú dať vyčistiť do čistiarne, pretože bežný vysávač takýto koberec nevyčistí tak dôkladne. Každopádne, ak sa vám shaggy koberce páčia a neviete si bez nich svoju domácnosť predstaviť, nedajte sa odradiť ani náročnejším čistením. Investícia stojí rozhodne za to!

chyba