Drevené podlahy zárukou kvality v každej domácnosti

Vybaviť starý či nový interiér môže byť pre niekoho trochu tvrdý oriešok. Zladiť jednotlivé prvky tak, aby boli priestory vašej domácnosti príjemné na pohľad i na bežný život, znamená starostlivo vybrať ako samotný nábytok, tak aj podlahovú krytinu či obklady. Aká krytina na podlahu je tá pravá, keď existuje toľko možností?

30.12.2019 11:00
Eternity consulting, PR článok, nepoužívať Foto:

Drevená podlaha ako záruka kvality

Predstavovať vám jednotlivé typy podlahy iste nemusíme, pri výbere treba mať však na pamäti benefity, ktoré daná podlaha prináša. Niečo iné je vybaviť miestnosť hrejivým kobercom, kamennou dlažbou či drevenou podlahou. V poslednej dobe je trendom návrat ku koreňom a k prírode. Kým pred pár rokmi väčšina ľudí kládla dôraz na nízku cenu, dnes si mnohí z nás radi priplatia za kvalitu. Čo to ale znamená kvalitná podlaha?

Príkladom môže byť práve drevená podlaha. Iste, existujú laminátové podlahy, ktoré vizuálne dokážu pomerne dobre drevo napodobniť. Avšak je to práve drevo, jeho štruktúry a vône, ktoré vás dokážu razom preniesť do prírody a do lesa.

Foto: PR servis
Eternity consulting, PR článok, nepoužívať

Jednoduchá údržba poteší každého

Ďalšou nespornou výhodou drevenej podlahy je nenáročnosť v rámci údržby a upratovania. Drevu samozrejme prospeje kvalitná starostlivosť s prípravkami určenými priamo na drevo, na rozdiel od kobercov ale pravidelná údržba nie je tak náročná. Drevo si navyše zachováva svoj krásny vzhľad dlhé roky po zakúpení.

Ako vyberať drevenú podlahu?

Rozhodli ste sa pre drevené podlahy? V ďalšom kroku je potrebné vziať do úvahy niekoľko parametrov, podľa ktorých možno konkrétny typ podlahy vybrať. Drevené podlahy sa líšia počtom vrstiev. Môžete si vyberať z trojvrstvových, dvojvrstvových alebo z masívnych podláh. Ďalšou otázkou pri výbere je samotný vzhľad. Každý druh stromu ponúka odlišnú farbu a štruktúru. Možností je skutočne veľa, napríklad na e-shope najlacnejsiedre­venepodlahy.sk si môžete vybrať z desiatok druhov stromov, od klasických, ako je dub, buk alebo orech, až po tie menej tradičné, ako napr. Iroko, wenge či merbau. Ideálnym postupom je prezrieť si pri každom type podlahy ilustračné obrázky. Z pohodlia vášho domova tak môžete sami posúdiť, či sa dané drevo bude hodiť do vášho interiéru.

Foto: PR servis
Eternity consulting, PR článok, nepoužívať
chyba