Matrac vyberajte podľa seba, nie podľa príručky

Premýšľate o kúpe nového matraca? V tom prípade možno akurát dumáte nad tým, ako si správne vybrať taký matrac, ktorý vám bude vyhovovať po všetkých stránkach. Ak napríklad spíte v hoteli a matrac vám nesmierne vyhovuje, nie je nič ľahšie ako sa recepčnej spýtať, aký to bol matrac a najmä, aký to bol stupeň tvrdosti matracu. A rovnako to môžete urobiť aj vtedy, ak spíte u kamaráta či kamarátky a matrac vám bol nesmierne pohodlný. Ak spávate len doma, tak je ešte cestou zájsť si do predajne, vyskúšať matrac a odpísať si stupeň tvrdosti. Potom už stačí zamieriť na internet, odkiaľ si matrace objednáte za nižšie ceny než v klasických kamenných predajniach.

26.04.2019 09:38
Matrace, PR článok, reklama, nepoužívať Foto:

Matrac podľa tvrdosti

Sú v podstate dve skupiny ľudí – jedna partia má rada tvrdé matrace a argumentuje tým, že sú zdravšie z ortopedického pohľadu, druhá preferuje mäkké matrace a argumentuje pohodlím či kvalitou spánku. Vo všeobecnosti starší ľudia s rôznymi ťažkosťami chrbtice preferujú tvrdé matrace, mladší ľudia zase tie mäkké. Kľúčové je, aby to boli kvalitné matrace, a potom už môžete diskutovať o tom, či radšej tvrdšie alebo mäkšie.

Svoju rolu zohrá aj rošt

Nie je všetko len o matraci. Môžete mať perfektný a najdrahší matrac, ak je však pod ním rozbitý a nepohodlný rošt, tak je vám nanič. Oveľa lepšie sú kvalitné lamelové rošty, ktoré ponúkajú dostatočný komfort a tiež prispievajú ku kvalite vášho spánku. Vďaka roštu je matrac stabilnejší, pohodlnejší a vám sa bude lepšie spať.

Pozor aj na veľkosť

No a najhoršie je, ak si omylom kúpite väčší matrac než je veľkosť postele alebo menší. V takom prípade sa len spoliehajte na dobré srdce obchodníka, že uzná vašu reklamáciu. Takže, sčítané a podčiarknuté – dôležitá je tvrdosť matracu, veľkosť, typ roštu a taktiež pomer medzi kvalitou a cenou. A všetko je o vašich individuálnych preferenciách a potrebách.

chyba