Pohovka, ktorá sa mení s vami. Dokážete ju prispôsobiť podľa svojej nálady

Priestor na život je čoraz viac menší a preto aj jeho usporiadanie musí byť flexibilné. Myslia na to aj svetoví dizajnéri a pri kreovaní nábytku sú naozaj vynaliezaví. Dodávajú mu industriálny a minimalistický vzhľad.

18.04.2019 13:28
Ikea, PR článok, reklama, nepoužívať Foto:

Odborníkom na industriálny dizajn je svetoznámy dizajnér Tom Dixon, ktorý sa v spolupráci so spoločnosťou IKEA a 75 študentami priemyselného dizajnu pustil do projektu s názvom DELAKTIG. Ide o čalúnený nábytok s hliníkovou konštrukciou s využitím priemyselného výrobného postupu, ktorý sa radikálne odlišuje od klasického spôsobu výroby nábytku. Pri jeho vzniku boli využité technológie, ktoré poznáme z leteckého priemyslu. Tzv. ťahaný hliníkový rám mu umožňuje mimoriadnu flexibilitu a dodáva pohovke industriálny vzhľad.

Séria obsahuje nábytok na sedenie a najnovšie aj posteľ. Doplnky DELAKTIG hravo pridáte, premiestnite alebo úplne odstránite. Napríklad pridaním lampy či opierky na ruky môžete vytvoriť úplne iný vzhľad nábytku. Prispôsobiť sa dajú nielen pohovky ale ja postele.

Spoločnosť IKEA získala za pohovku DELAKTIG aj prestížne ocenenie RED DOT AWARD 2018.

chyba