Urobte to raz a poriadne s kvalitnou hydroizoláciou

Voda a vlhkosť sú dva hlavné deštruktívne faktory, ktoré nepriaznivo ovplyvňujú trvanlivosť budov, čo vedie k zhoršeniu jej výkonnostných charakteristík. Vlhkosť, prenikajúca po strechách našich domov, do stien a základov, spôsobuje tvorbu trhlín, deformácii, plesní a iných defektov. A jediný možný spôsob, ako chrániť vaše bývanie pred týmto škodlivým účinkami, je vykonávanie hydroizolačných prác.

20.02.2018 08:00
obr2

Dokonalá ochrana pre vašu stavbu

Len tá najlepšia hydroizolácia zabraňuje prenikaniu vody, bráni deštrukcii a slúži na vystuženie konštrukcie objektu ako celku. V niektorých prípadoch chráni proti korózii, plesniam a hnilobe. Izolácia tohto typu teda nie je len ochrana pred vonkajším vplyvom, ale aj dokonalým vytvorením priaznivej mikroklímy vnútri miestnosti a samoregulácie úrovne vlhkosti.

Na ochranu budovy pred všetkými spomínanými negatívnymi vplyvmi sa používajú rôzne materiály a samozrejme, že ich výber je najlepšie nechať na odborníkov. Najobľúbenejšie sú plechy, valcované nátery, hydroizolácia kvapalnej konzistencie, suché a iné penetrujúce materiály.

Minimálna starostlivosť

Samozrejme, že je dôležité zvážiť aj niekoľko iných faktorov. Stav budovy, jej vek a polohu v konkrétnych podmienkach, ktoré sú charakteristické svojou špecifickou klímou. Váš dom by mal mať zaistený aj dostatočný odtok odpadových vôd, na čo slúži verejná kanalizácia alebo viac flexibilné a zároveň moderné betónové žumpy, kde je starostlivosť naozaj minimálna.

Druhy hydroizolácie

Ak sa teda rozhodnete pre toto unikátne riešenie, mali by ste zvážiť všetky spomínané veci už pred stavbou rodinného domu. Samozrejme, že určitá náprava a zlepšenie vlastností už existujúcej konštrukcie je možná tiež. O výhodách verejného LED osvetlenia v okolí vášho bývania sa ale musíte informovať u iných špecialistov, ktorí vám samozrejme rovnako poskytnú všetky dôležité informácie.

Hydroizolácia, ktorú aktuálne potrebujete, môže byť rôzneho druhu, čo závisí od použitých materiálov, technológií a rozsahu jej aplikácie. Všeobecne sú to najčastejšie tieto spôsoby:

1. Farba – môže byť horúca alebo studená a je to aplikácia tenkého, kompozitného zloženia polymér-bitúmenových materiálov. Najspoľahlivejšie a najsilnejšie sú horúce polymér-bitúmenové a studené epoxidové gumové povlaky. Takáto hydroizolácia stavebných prvkov je široko používaná na ochranu pred koróziou a kapilárnou vlhkosťou.

2. Omietanie je tiež horúce a studené, hrúbka povlaku nie je viac ako 2 mm. Táto metóda ochrany je vynikajúca najmä pre železobetónové budovy.

3. Tekutá izolácia – jedna z najspoľahli­vejších možností ochrany. Horúce asfaltové tmely a roztoky sa nalejú do niekoľkých vrstiev na vodorovnú základňu s hrúbkou 20 až 25 mm, na vertikálnych plochách od 30 až 50 mm. Takýto spôsob ochrany sa vyznačuje vysokou silou, zložitosťou výkonu a pomerne vysokou cenou.

Podkladová hydroizolácia rôznych budov sa uskutočňuje položením voľných hydroizolačných materiálov do špeciálne utesnených nepriepustných vrstiev s určitou hrúbkou. Takáto technológia sa viac odlišuje vo svojich tepelných a hydroizolačných vlastnostiach a priemernej odolnosti voči vode. Zjavné výhody sú najmä multifunkčnosť, pretože môžete kombinovať niekoľko druhov izolácie naraz s rovnakými materiálmi.

Dobré hydroizolačné práce vám urobia len skutoční majstri

Ide o nevyhnutný krok k vytvoreniu spoľahlivej a dobre odolnej budovy. Bez ohľadu na verziu materiálov a zložitosť postupov, ktoré si vyberiete, potrebujete na vykonanie dobrej izolácie bezpodmienečne pomoc odborníkov. My sme vám tých najlepších už predstavili.

chyba