Tapety v rôznych štýloch: Ktorý je váš najobľúbenejší?

Tapety sa stali obľúbenými doplnkami domácností. Svojimi zaujímavými farbami a vzormi sa dokážu úplne prispôsobiť vášmu vkusu. Zistite, ktorý z troch vybraných štýlov tapiet vás najviac osloví.

29.01.2018 08:00

Vintage tapety

Ak sa vám páči interiér plný starožitností a lákajú váš čiernobiele fotky v hrdzavých rámoch, potom je vintage štýl určený presne pre vás. Pod vintage štýlom označujeme najmä 50. a 60. roky minulého storočia, ale kontext tohto štýlu môže mať omnoho širší záber.

Ak si chcete vybrať práve vintage tapetu, potom si premyslite, do akého obdobia chcete svoj interiér ladiť. V 50. rokoch boli v trende tapety s geometrickými vzormi a v 70. rokoch vládli tapetám abstraktné motívy v štýle pop-artu. No celkovo sa k vintage štýlu hodia aj pastelové farby s jemnými kvetinovými vzormi.

tapeta vintage

V prírodnom dizajne

Moderná doba nahráva prírodným materiálom, akými sú drevo, hlina, kameň či prútie. Ľudia sa opäť vracajú k naturálnym farbám a vzorom – a to platí aj pri tapetách. Takmer dokonalé zobrazenie rôznych odtieňov dreva či tehly vytvorí vo vašom interiéri neopakovateľné ča­ro.

tapeta wood and stone

Jednoduchý moderný štýl

Niektorí ľudia uprednostňujú moderný nábytok inšpirovaný severskou kultúrou, ktorý sa vyznačuje jednoduchosťou a funkčnosťou bez dekoračných prvkov. Na osvieženie interiéru sa využívajú farebné solitéry, medzi ktoré patrí aj výrazná stena s tapetou. V modernom interiéri nájdeme nábytok, ktorý pôsobí prirodzeným dojmom. Niektoré kúsky nábytku vás prekvapia nezvyčajným tvarom či rôznymi farebnými kombináciami.

tapeta deco style

Bez ohľadu na to, aký štýl bývania preferujete, vhodné doplnky, medzi ktoré patrí aj tapeta, vedia vašu domácnosť príjemne zútulniť. Na Diego-slovakia nájdete množstvo tapiet so zaujímavými vzormi, stačí si len vybrať.

chyba