V zahraničí, ale stále „poruke“. Bývajte v rakúskom Wolfsthale

Hľadanie budúceho domova je jedným z najdôležitejších krokov v živote. Priestor, pre ktorý sa rozhodnete, je s vami vo väčšine prípadov už po celý život, a preto treba na jeho výber extrémne dbať. Aké sú základné pravidlá pri hľadaní domova? A prečo je možno jednou z ideálnych možností aj nehnuteľnosť v Rakúsku?

12.04.2017 13:37
Ilustračná fotografia
CJUB REALITY Ilustračná fotografia

Základným princípom pri hľadaní domova je, samozrejme, aby sa v danej lokalite človek cítil príjemne. Rozhodnutie nepochybne ovplyvňuje aj cena a dopravná dostupnosť. Jednou z možností, ktorá vám zaručí príjemné bývanie na úrovni, je kúpa nehnuteľnosti v susednom Rakúsku. Máte obavy z papierovačiek, rečovej bariéry, diaľky alebo dlhých kolón? Vaše obavy sú zbytočné. Je to jednoduchšie, ako si myslíte.

Žijeme v dobe neuveriteľného množstva možností. Na mysli máme najmä internacionálne možnosti cestovania, nákupov, výletov, gastronómie, komunikácie s celým svetom cez internet, ale aj možnosti bývania v meste alebo na vidieku v susedných krajinách. Predovšetkým mladí ľudia v produktívnom veku či rodiny s deťmi stále častejšie vyhľadávajú ponuky súvisiace s bývaním mimo Slovenska. A často si volia práve Rakúsko. Výhodná poloha blízko od Bratislavy, ale aj od Viedne či Parndorfu zaručuje pocit, že aj keď sa nachádzate v inej krajine, stále ste blízko Slovenska.

V zahraničí a predsa blízko domov

zdroj: CJUB REALITY
CJUB REALITY zdroj: CJUB REALITY

Možnosťou nového bývania pre vás môže byť aj lokalita Wolfsthal, ktorá sa nachádza iba 5 km od hraníc do Bratislavy. To je skutočne len na skok. Wolfsthal hraničí na severe s Dunajom. Medzi obcou a brehmi Dunaja sa rozprestiera široké pásmo lužného lesa, na západe hraničí s mestom Hainburg an der Donau. Smerom na juh a západ sa rozprestierajú výbežky Hainburgských vrchov, ktoré sú takisto husto zalesnené. Východne od obce sa nachádza štátna hranica so Slovenskom (Bratislava/Pe­tržalka). O krásne okolie a možností aktivít v prírode nie je núdza.

Školy aj so slovenským jazykom

Ak máte malé ratolesti, v dedinke nájdete aj materskú školu, v ktorej je pomer rakúskych a slovenských detí takmer vyrovnaný. Rovnako je tomu aj v prípade základnej školy pre vašich malých školákov. Prvá a druhá trieda ZŠ sa nachádza v obci Berg, kam deti vozí pravidelne školský autobus. Tretí a štvrtý ročník navštevujú deti priamo vo Wolfsthale a druhý stupeň môžu rodičia pre svoje deti vybrať v Hainburgu, Bruck an der Leitha či v ďalších okolitých dedinách.

Jedenkrát do týždňa je do učebného plánu zakomponovaný aj slovenský jazyk so slovenským učiteľom, všetci ostatní učitelia vedú hodiny v nemčine. V obci sa nachádza aj skvelý futbalový klub, ktorý pravidelne organizuje krúžky pre deti už od päť rokov.

O miesta na rodinné výlety núdza nie je

Ak ste milovníkmi cyklistiky, máte možnosť využiť fantastickú cyklistickú trasu, ktorá vedie z Petržalky cez obce Wolftshal, Hainburg, Stopfenreuth, Engelhartstetten, Schlosshof až po mestské časti Bratislavy – Devínska Nová Ves, Devín, Karlova Ves, Staré mesto a späť do Petržalky.

V blízkosti lokality Wolfsthale sa nachádza aj les, ktorý je vhodný na prechádzky s rodinou, so psom alebo na romantické chvíle v prírode. Milujete kone? Neďaleko Wolfsthale je krásny ranč, ktorý je k dispozícii pre verejnosť a môžete si tu zajazdiť na koňoch. A v prípade, že vás láka chutné jedlo a k tomu príjemná atmosféra, takisto si prídete na svoje. V blízkosti nájdete aj výbornú reštauráciu s malým penziónom.

Otravujú vás bratislavské kolóny? V Rakúsku sa ich báť nemusíte

V dopravnom servise počúvame neustále o kolónach na ceste do Senca, Dunajskej Lužnej, Záhorskej Bystrice či do iných miest mimo Bratislavy. V rakúskych prihraničných obciach za hranicami v smere na Wolfshal či Hainburg an der Donau na nepopulárne dlhé kolóny nenatrafíte. Prejazdnosť je v podstate úplne hladká a ak sa vám nechce jazdiť autom, môžete využiť dokonca slovenskú autobusovú linku 901 prevádzkovanú Dopravným podnikom Bratislava, ktorá chodí z Mlynských Nív cez Most SNP a cez Einsteinovu ulicu. V súčasnosti už všetky spoje premávajú aj do mesta Hainburg an der Donau, avšak týmto spojom sa môžete odviesť až do neďalekej Viedne.

zdroj: CJUB REALITY
CJUB REALITY zdroj: CJUB REALITY

Nebojte sa prekročiť hranice. Domy a byty na predaj nenájdete iba na Slovensku. Ak aj vás láka život v inej krajine, ale zároveň chcete byť stále „poruke“, rakúsky Wolfsthal môže byť pre vás tou pravou voľbou. V prípade, že hľadáte spoľahlivé bývanie, CJUB Reality majú pre vás ponuku, z ktorej si vyberiete.

Výborná ponuka domov na predaj aj pomoc s financovaním

Spoločnosť CJUB Reality vám ponúka hotovú radovú zástavbu rodinných domov v rakúskej obci Wolfsthal. Vybaví za vás potrebnú administratívu ohľadom pozemkov a tiež pomoc s nevyhnutnými „papierovačkami“, o ktorých síce na Slovensku nevieme, ale v Rakúsku sú samozrejmosťou.

zdroj: CJUB REALITY
CJUB REALITY zdroj: CJUB REALITY

Láka vás predstava života v krásnom rakúskom prostredí, avšak máte obavy z financovania? Na obavy nie je dôvod. Hypotéku získate rovnako jednoducho na Slovensku aj v Rakúsku. Ak však predsa len potrebujete pomôcť a poradiť, CJUB Reality vám vyhovejú. Finančný poradca a špecialista vás prevedie celým procesom vybavovania si hypotéky či úveru na bývanie.

Je aj vaším snom bývať v zahraničí, ale stále chcete byť blízko k vašej domovine? Nie je nič jednoduchšie. Neodkladajte vaše sny. CJUB Reality vám so všetkým pomôžu. Radi by ste sa dozvedeli o bývaní v Rakúsku ešte viac? Viac informácií nájdete na www.cjubreality.eu.

chyba