Je tu leto a to je sezóna zmien a rekonštrukcií bývania

Aj vy túžite po zmene vo svojom živote? Čo tak skúsiť zmeniť niečo vo vašej domácnosti! Spravte si krajšie bývanie cez leto.

05.06.2016 08:00
Sita inzercia
Zdroj: Thinkstock

Prečo je práve leto sezóna zmien alebo modernizácie bývania a domácnosti? Zrejme najlepšou odpoveďou je, že sú ideálne klimatické podmienky. Menej prehánok, teplejšie noci, stálejšia klíma, to všetko prispieva k tomu, že na stavebné či menšie rekonštrukčné práce sú podmienky naozaj výborné. Takže, zostáva už len vyriešiť, ako a s kým zmeniť vaše terajšie bývanie na nepoznanie.

Nemusíte vymýšľať, stačí sa inšpirovať

Ak neviete, ako zmeniť alebo zmodernizovať vaše terajšie bývanie, odpoveď nájdete veľmi rýchlo online na internete. Existuje veľké množstvo rôznych portálov a magazínov zameraných na bývanie, ktoré ponúkajú tak všeobecné články, ako aj konkrétne inšpirácie napríklad pre obývačku alebo spálňu.

Takýmto zdrojom inšpirácií ale aj rád môže byť napríklad portál BývanieJeHra.sk, ktorý patrí pod Webnoviny. Na webe nájdete veľké množstvo článkov, návodov, recenzií ale aj iných informácií týkajúcich sa bývania, záhrady a domácnosti všeobecne. Chcete prerobiť kuchyňu? Hľadáte tipy a rady ako skrášliť záhradu? Neviete, ako zariadiť deťom ideálnu detskú izbu?

Na toto všetko vám dá odpoveď práve tento internetový magazín z oblasti bývania. A práve teraz, keď sa blíži hlavná sezóna všetkých modernizácií a „prerábok“, je najlepší čas inšpirovať sa nápadmi, ktoré tam môžete nájsť.

Nechajte si pokojne poradiť od odborníkov

Úplne by sme nevynechávali z hry ani odborníkov z konkrétnych profesií. Na obrázku vyzerá všetko veľmi pekne, ale môže sa stať, že vám murár navrhne iné, efektívnejšie riešenie. To isté platí napríklad aj o bytovom dizajne, veď dnes sú už aj u nás desiatky bytových a interiérových dizajnérov.

Niečo veľmi podobné by sme radili vlastne pri akejkoľvek profesii. Nápady na bývanie môžete nájsť všade na internete, ale najlepšie vie všetko posúdiť až odborník priamo u vás na mieste. Samozrejme, viacero firiem už ponúka aj rôzne online poradenstvo, ale aj tu platí, že lepšie je raz vidieť, ako stokrát čítať.

Apropó – to videnie. To, že prerobiť sa dá naozaj čokoľvek, aj stará chalupa, dokazujú viaceré videá. Napríklad video z Youtube ukazuje, že aj zo starej chaty z dreva sa dá spraviť moderný dom, ktorý stúpne na cene.

Jedna rada na záver – kvalita je viac ako kvantita

Ak sa rozhodnete pre rekonštrukciu alebo modernizáciu bývania a domácnosti, určite si nevyberajte hneď prvú a najlacnejšiu ponuku. To sa týka tak nábytku, ako aj stavebných materiálov a doplnkov bývania. V tomto vám môže pomôcť napríklad aj vyhľadávač Google, kde nájdete za pár sekúnd hneď niekoľko portálov, ktoré vám pomôžu s komplexným porovnaním tovaru a výbavy pre domácnosť. Hlavné je – nemať strach spraviť zmenu!

chyba