Kamenný koberec pred dom či chatu

Ak potrebujete rokmi preverený podklad na akúkoľvek pevnú plochu pred dom, chatu, na balkón, riešením je kamenný koberec. Materiál (napríklad Presstone), ktorý dostanete kúpiť v predajniach so stavebninami, je zmesou prírodného kameniva a živice. Táto kombinácia zaručuje vysokú pevnosť povrchu, farebnú stálosť a maximálnu odolnosť proti vonkajším vplyvom.

12.06.2015 11:12
odkaz
presstone inzercia

Jednoducho sa nanáša a vytvára exkluzívne povrchy s trvalou vysokou kvalitou a estetickou hodnotou. Materiály sa používajú ako finálna povrchová vrstva pevných plôch. Napríklad balkóny, terasy, okolie bazénov, schodiská, vjazdy, chodníky, nádvoria, parkovacie státia, podlahy miestností, prípadne iné spevnené plochy. Veľmi vhodné sú aj na úpravu alebo opravu už existujúcich spevnených plôch. Umožňujú aplikáciu bez náročnej úpravy súčasného podkladu. Využitie je možné v exteriéri, interiéri, ako aj vo vlhkom prostredí.

Jedným z najdôležitejších krokov je správna príprava podkladu. Najčastejším podkladom pred nanesením zmesi je betón. Starý podklad je vo väčšine prípadov vhodnejší ako úplne nový, pretože starý podklad nám o sebe veľa vypovedá a vďaka vzhľadu a prejaveným nedostatkom je jeho správanie predvídateľné. Aj laik preto môže zistiť, či je podklad vhodný na nanášanie, či si vyžaduje menšiu údržbu, alebo opravu, prípadne či miera poškodenia je zásadná do takej miery, že jediným riešením je kompletná likvidácia a obnova.

odkaz
presstone inzercia

Príprava: Starý podklad riadne prezrieme, zbavíme nesúdržných častí, očistíme tlakovou vodou a mechanicky od všetkých machov, starých náterov a iných nežiaducich materiálov. Odstránime miesta zasiahnuté mastnými a ropnými látkami. Vyčistíme všetky škáry. Potom opätovne skontrolujeme celú plochu a zistíme mieru celkového poškodenia a súdržnosti. Ak presiahne viac ako 50 percent, je vhodné uvažovať o celkovej rekonštrukcii ošetrovanej plochy.

Takisto môžeme upraviť nový povrch. Pokiaľ je správne pripravený, je zárukou dlhodobého kvalitného výsledku a vysokej spokojnosti. Problém nových povrchov je len v jednom bode – správnom zhotovení. Správne zhotovenie betónového podkladu nie je až také jednoduché a samozrejmé, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. V prípade starého podkladu často nevieme, kým, ako a z čoho bol zhotovený. Veľkou výhodou starého podkladu je však práve jeho vek. Tým, že niekoľko rokov leží na svojom mieste, došlo k strate nesúdržných častí, prípadne k prasknutiu v dôsledku uvoľnenia tlakov. Starý podklad je pevne usadený a zakotvený do podložia. Toto všetko vás v prípade nového betónu ešte len čaká. Je preto dôležité, aby sa nič nezanedbalo, neunáhlilo a aby sa venovala dostatočná starostlivosť všetkým detailom.

odkaz
presstone inzercia

Vlastná aplikácia zmesi je oproti prípravám o poznanie ľahšia a jednoduchšia. Materiály na prípravu kamenného koberca sú pripravené a celý systém je nastavený tak, aby bol čo najjednoduchší a rýchlo zvládnuteľný. Materiály na aplikáciu sú pripravené vo vopred určených dávkach na štvorcový meter. Ak potrebujete materiál na väčšiu výmeru, sú k nemu dodávané plastové odmerky s presným popisom objemu a váhy na dané spojivo.

chyba