5 dôvodov prečo uzatvoriť povinné zmluvné poistenie motorového vozidla online

Povinné zmluvné poistenie (PZP) motorového vozidla je jednou z povinností, ktoré musíte ako užívateľ vozidla mať vždy v poriadku. Je potrebné ho uzatvoriť najneskôr v deň prvého použitia vozidla, inak vám hrozí pokuta až do výšky 3319,19 €.

30.09.2022 00:00
PZP auto Foto:

Výska ceny povinného zmluvného poistenia sa môže v jednotlivých poisťovaniach značne líšiť, a preto je vhodné pred jeho uzatvorením ceny najskôr riadne preskúmať. Kvôli porovnaniu cien a uzatvoreniu zmluvy už však nemusíte obiehať všetky poisťovne, môžete si informácie zistiť aj jednoduchšie cez internet a poistenie uzatvoriť online. Aké ďalšie výhody má uzatvorenie PZP online?

Rýchle porovnanie cien jednotlivých poisťovní

Aby ste si auto či iné motorové vozidlo poistili čo najvýhodnejšie, je vhodné použiť online PZP porovnanie, ktoré vám na základe vami zadaných parametrov ukáže ponuky, za ktoré vám rôzne poisťovne dokážu vozidlo poistiť.

Pri výbere je vhodné postupovať nielen na základe najnižšej ceny, ale aj podľa referencií jednotlivých poisťovní. Ceny jednotlivých ponúk už zahŕňajú rôzne bonusy a zľavy, ktoré daná poisťovňa ponúka, takže sa dostanete naozaj ku reálne nízkym sumám.

Všetky informácie o poisťovniach a ich podmienkach na jednom mieste

Okrem porovnania cien, vám online PZP kalkulačka dokáže poskytnúť aj výpočet podmienok poistenia jednotlivých poisťovní. Zároveň na stránke nájdete informácie o jednotlivých poisťovniach, čo vám môže pomôcť pri kvalitnom výbere vhodnej poisťovne pre PZP.

Foto: SHUTTERSTOCK
PZP, pr

Komfortné a rýchle poistenie za pár klikov

Na to, aby ste svoje vozidlo poistili nebolo nikdy nutné urobiť menej ako teraz. Jednoducho si sadnete k počítaču, tabletu alebo telefónu a za pár minút máte vozidlo poistené. Hádam najdlhšie vám bude trvať vybrať si z mnohých ponúk vhodnú poisťovňu, a teda nielen najlacnejšiu, ale aj poisťovňu s najkvalitnejšími službami.

Okamžitá platnosť poistenia

Ak si spomeniete na svoju povinnosť mať PZP neskoro, nemusíte sa obávať, PZP uzatvorené online majú okamžitú platnosť. Takže zmluvu odošlete a môžete vozidlo používať. Nezabudnite však zmluvy podpísať, aby ste sa priveľmi neunáhlili.

Online poradňa PZP

Nie ste si niečím v zmluve istí alebo máte k poisteniu nevyjasnené otázky? Nie je nič jednoduchšie ako použiť e-mail alebo telefón a požiadať špecialistov o radu. Okrem vyplnenia zmluvy, vám na linkách pomôžu aj so zadávaním údajov do online kalkulačky a poradia ako celý proces ešte urýchliť. Online svet je miesto, kde dokážete ušetriť nielen množstvo peňazí, ale najmä drahocenný čas. Už ste sa pozerali kedy vám končí vaša zákonná poistka?

chyba