Elektromotory: Hybná sila každej náročnej práce

„Hovorí sa, že počítač je najpozoruhodnejší stroj, s akým sme sa kedy stretli. Je to ekvivalent bicyklu pre naše mysle.“ (Steve Jobs)

09.07.2019 14:05
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Ani elektromotor nie je na tom najhoršie a tiež sa zhruba pred dvoma storočiami hovorilo o ňom iba v teoretickej rovine. V továrňach, výrobniach, podnikoch tej doby sa používala iba manuálna práca, ktorú v súčasnosti v mnohých smeroch nahradil kvalitný elektromotor, čo dodáva konkrétnym strojom potrebnú silu.

V modernom svete sa elektromotory používajú už takmer vo všetkých odvetviach výroby, bez ktorých nie je práca akéhokoľvek závodu možná. Je to dokonalý spôsob, ako zvýšiť výkon a uľahčiť si prácu. „Predĺžiť“ ľudskú ruku, zvýšiť moc človeka a tak aj blahobyt ľudstva. Ak túžite po niečom podobnom aj vy, prípadne potrebujete rozbehnúť svoju prevádzku na požadovaný výkon, predstavíme vám tie najlepšie elektromotory.

Využitie a význam elektromotorov

Používajú sa v každodennom živote, rôzne modely kvalitných elektromotorov, čo poháňajú vaše domáce spotrebiče, ale aj tie najväčšie stroje v ťažkom priemysle. Môže za to ich schopnosť premieňať elektrickú energiu na mechanický pohon. Pohon, vďaka ktorému sa rozbehne linka vo výrobe, auto na ceste, žeriav alebo stroj s inak špecifickým mechanizmom v nejednej továrni.

Konštrukcia elektromotora sa spravidla skladá z dvoch častí – statora a rotora, ktorý je spojený s pohyblivou časťou – väčšinou rotujúcou. Všetky takéto moderné elektromotory sú rozdelené do dvoch typov:

  • elektromotory striedavého prúdu;
  • jednosmerného prúdu;
  • nízkonapäťové elektromotory;
  • a vysokonapäťové elektromotory.

V motoroch s jednosmerným prúdom sa rýchlosť otáčania reguluje plynulo a v širokom rozsahu, takže tieto motory sa najčastejšie používajú na pohon zdvíhacích a prepravných mechanizmov.

Elektromotory so striedavým prúdom majú viac jednoduchý dizajn, sú dostupné za rozumnú cenu a poskytujú plynulú prevádzku v prakticky ľubovoľnom prostredí. Pre mnohých je ale ich hlavnou nevýhodou fakt, že neumožňujú hladké nastavenie rýchlosti otáčania.

Všetky sú ale neoddeliteľnou súčasťou priemyslu a až 75 % elektrickej energie sa použije práve na zaistenie ich chodu. Až do výkonu 40 MW si potrebný elektromotor môžete objednať v tej najlepšej kvalite a za rozumné ceny
aj v e-shope. Od spoločnosti VYBO Electric sú vám k dispozícii všetky potrebné modely, ku ktorým si je možné vybrať aj konkrétne frekvenčné meniče alebo špeciálne elektroprevodov­ky.

Na záver možno skonštatovať, že bez elektromotorov je fungovanie najmodernejších domácich spotrebičov či moderná výroba v akejkoľvek oblasti nemožná, preto veľmi záleží na kvalite a spoľahlivosti elektromotora.

Veď jedno zlyhanie môže viesť nielen k zastaveniu celého výrobného procesu, ale aj k finančnej strate podniku. Preto je dôležité zakúpiť si toto zariadenie od spoľahlivého a dôveryhodného dodávateľa, ktorým VYBO Electric určite je.

chyba