Čo robiť, aby vám vaše auto nezmizlo priamo pred očami?

V dnešnej dobe je ponechanie auta bez dozoru na dlhú dobu dosť nebezpečné a nezodpovedné. Poistiť ho ale vašou neustálou prítomnosťou nie je možné, pretože musíte pracovať a vo voľnom čase oddychovať a venovať sa rodine. Na účel jeho zabezpečenia bol preto vymyslený systém dokonalého autoalarmu, ktorý pozostáva z niekoľkých dôležitých prvkov.

15.05.2019 08:40
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Výber môže byť ale pre laika dosť komplikovaný, preto sme tu my so stručným prehľadom toho najdôležitejšieho, na čo by ste si mali v tomto smere dávať pozor. Ak bude vaše auto v bezpečí, potom si môžete nájsť čas na výber nových a pevných koberčekov do auta.

Varianty alarmov

Predtým, ako pristúpime k odporúčaniam, ako si zvoliť vhodný bezpečnostný systém pre auto, bolo by vhodné sa zamerať na typy autoalarmov, čo od konkrétneho typu očakávať a aké prípadné nevýhody majú.

Alarmy možno rozdeliť do troch typov:

  • Jednosmerný autoalarm
  • Autoalarmy so spätnou väzbou
  • Satelitný alarm (alarm s GSM modulom)

Z nášho pohľadu by sme vám odporúčali investovať do takého alarmu, ktorý v sebe kombinuje všetky možnosti zabezpečenia naraz. Kvalitný alarm do auta by dnes rozhodne mal mať GSM modul, v ktorom využijete GPS lokalizáciu a môžete v prípade potreby blokovať motor auta aj na diaľku.

Potom budete môcť ovládať svoje auto aj z miesta, ktoré je od jeho polohy viac vzdialené. Celkové zabezpečenie vám ale ešte vylepšia:

  • dokonalé pohybové senzory;
  • diaľkový štart;
  • sledovanie množstva paliva;
  • a sledovanie teploty interiéru.

Za najlepší a najmodernejší systém autoalarmu, ktorý dnes existuje, sa považuje satelitný. Hlavnou výhodou je neobmedzený rozsah. Funguje všade tam, kde dosahujú satelitné komunikácie. Na tomto základe môže potom majiteľ vozidla s veľkou presnosťou a kedykoľvek zistiť umiestnenie svojho vozidla, ako a kde sa pohybuje, čo znamená, mať nad ním plnú kontrolu.

Varovný systém

Jedným z najdôležitejších kritérií pri výbere alarmu je aj rozsah systému spätného varovania, spoľahlivosť a stabilita. Vyžadovať niečo transcendentálne od autoalarmu nemá zmysel. Nie sú to strážcovia vášho auta, ale systém, ktorý varuje pred jeho prípadnými únosmi a krádežami. Jeho hlavným cieľom je informovať svojho majiteľa.

Stojí preto za pozornosť rozhranie zabezpečenia. Malo by byť pohodlné a vo svojej prepracovanosti zároveň jednoduché na ovládanie. Tak, ako musí byť súčasťou moderného vozidla dobrá nabíjačka autobatérií, jeho základ tvorí aj dokonalý alarm, ktorý si najlepšie vyberte na základe kritérií, ktoré sme vám práve spomenuli.

chyba