Milujete adrenalín? Vieme o zážitkoch, ktoré vám vezmú dych

Odvážni Slováci si vedia chvíle pohody poriadne vychutnať. Od jari do jesene ich stretnete na vode i na súši. Pridáte sa k nim aj vy?

08.03.2019 06:00
Incheba, PR článok, reklama, nepoužívať Foto:

Cesta okolo Slovenska plná zážitkov? Aj taká môže byť vaša tohtoročná dovolenka. Špeciálne, ak sa radíte k adrenalínovým nadšencom a nebojíte sa rýchlosti ani vodných živlov. Náš tip znie jednoducho: vysadnite na motorku, poprípade nastúpte na loď a objavte Slovensko pod rúškom nezabudnuteľných zážitkov.

Cesta na motorke naprieč najkrajšími miestami

Slovensko je krásne. Úplne inak však chutí, ak si jeho malebné miesta užívate z pozície motocyklového fanúšika. Pri objavovaní pôvabných miest a zákutí sa vo vašom tele totiž kombinujú dva rôzne pocity: láska k silným strojom a cestovaniu. Tú prvú navyše znásobujú sloboda, čistá myseľ a uvoľnený adrenalín, ktoré v kombinácii s charakterom náruživého lokálpatriota z vás robia dokonalého dovolenkára. A hoci Slovensko sa kvalitou ciest veľmi pýšiť nemôže, predsa ich existuje niekoľko, pri ktorých si cestu na svojom dvojkolesovom miláčikovi skutočne užijete.

Foto: PR servis
Incheba, PR článok, reklama, nepoužívať

Slovenská Route 66 a iné

Jednou z nich je aj slovenská Route 66, takmer 250 km dlhá cesta spájajúca juh so severom. Od Šiah až po Tatranskú Javorinu prechádzate cez tri kraje, osem miest a desiatky idylických dediniek, ktoré vám ponúkajú pohľad na nádherné historické miesta a prírodné unikáty slovenskej nížiny aj našich najvyšších hôr. Cestou k poľským hraniciam môžete navštíviť slovenské kúpele, historické hrady a zámky, najkrajšiu slovenskú železnicu či prekrásne národné parky. Za zmienku pre motorkárov však určite stoja aj iné slovenské trasy: z Pezinskej Baby po Brezovú pod Bradlom, cez Šturec na Donovaly až po Oravskú priehradu, zo Štiavnických vrchov smerom na Čertovicu až po Dobšinský kopec či Jahodnú pri Košiciach.

Foto: PR servis
Incheba, PR článok, reklama, nepoužívať

Záhadné ostrovy na Dunaji

Ak vás však viac ako súš láka adrenalín na vode, skvelým tipom na dovolenku budú pre vás vodné športy. Vlny, slnko a vánok vo vlasoch si užijete jazdou na vodnou skútri, vodných lyžiach či na plachetnici poháňanej vetrom. Nezabudnuteľné zážitky vám ale prinesie aj plavba na Dunaji. Tak napríklad, od Komárna smerom na Budapešť nájdete hneď niekoľko ostrovov, na ktoré sa klasickou vodnou dopravou nedostanete. Tieto miesta však ponúkajú nepoznané zákutia, krásne piesočnaté pláže, vzácnu faunu a pokoj, ktorý si tu dokonale vychutnáte. Zaujímavé sú aj tým, že vznikajú a zanikajú podľa výšky hladiny Dunaja, a tak k ním dostanete, len ak je v našom veľtoku dostatok vody. Na to však potrebujete kapitánsky preukaz a vlastnú či prenajatú loď.

Foto: PR servis
Incheba, PR článok, reklama, nepoužívať

Nielen to, čo všetko musí zvládnuť budúci kapitán malého plavidla, ale aj to, ako bezpečne začať jazdiť na motorke a ktoré silné stroje sú aktuálne „in“, sa dozviete na výstave Motocykel a Boat Showbratislavskej Inchebe. Počas štyroch dní od 14. do 17. marca 2019 sa tu bude prezentovať 140 vystavovateľov, v ponuke ktorých nájdete najnovšie modely cestných a športových motoriek, trojkoliek a štvorkoliek, lodí, plachetníc, jácht či motorových člnov. Okrem bohatého zastúpenia silných mašín vás tu však čaká aj program plný adrenalínu a zábavy. Príďte si aj vy vychutnať chvíle plné zážitkov a inšpirujte sa tipmi na tohtoročnú dovolenku.

Viac na www.incheba.sk

Foto: PR servis
Incheba, PR článok, reklama, nepoužívať
chyba