Trh jazdeniek je na vrchole, v AAA AUTO padol dlhoročný rekord mesačných predajov

Skupina predala auguste v strednej Európe 7 804 vozidiel, najviac za 26 rokov existencie.

Bratislava, 6. septembra 2018 – Útlm na trhu jazdeniek, ktorý v minulosti prichádzal cez prázdniny, je už definitívne minulosťou. Sieť 44 autocentier AAA AUTO v auguste v strednej Európe predala najviac jazdených vozidiel za mesiac vo svojej dvadsaťšesťročnej histórii - takmer osem tisíc, čím prekonala doterajší rekord z októbra 2007.

06.09.2018 11:00
foto-sita-aaa

„Blížime sa k magickej hranici ôsmych tisíc predaných vozidiel mesačne. Najsilnejšie rastieme v Poľsku, kde vďaka otváraniu nových pobočiek a rozširovaniu ich kapacity predávame o dve tretiny vozidiel viac ako v rovnakom období vlani a atakujeme hranicu 1 000 automobilov mesačne. Na Slovensku sme v tomto roku predali už takmer 13 000 automobilov. Celkom sme tak už v tomto roku v skupine predali vyše 56 000 vozidiel. Ak záujem o vozidlá vydrží, verím, že prekonáme aj celoročný rekord 80 000 predaných automobilov, ktorý sme dosiahli pred jedenástimi rokmi, v poslednom roku pred ekonomickou krízou,“ uviedla Karolína Topolová, generálna riaditeľka AURES Holdings, prevádzkovateľa medzinárodnej siete autocentier AAA AUTO. Tomu nasvedčuje aj doterajší celkový rast predajov skupiny v tomto roku, ktorý za osem mesiacov dosiahol hodnotu necelých 11 %.

V auguste boli najpopulárnejšími jazdenkami, predávanými v tuzemsku, vozidlá Škoda, ktoré v rebríčku 10 napredávanejších jazdeniek obsadili prvé dve miesta a štvrté miesto, potom nasledoval Volkswagen s treťou a piatou priečkou.

Najpredávanejšie vozidlá v sieti autocentier AAA AUTO na Slovensku v auguste 2018
1. Škoda Octavia 6. Opel Astra
2. Škoda Fabia 7. Ford Focus
3 .Volkswagen Passat 8. Kia Ceed
4. Škoda Superb 9. Renault Megane
5. Volkswagen Golf 10. Kia Sportage
     
chyba