Autosalon ponúkol v Bratislave veľkolepú prehliadku automobilov

Uplynulý 28. ročník bratislavského Autosalona, ktorý zatvoril svoje brány v nedeľu, priniesol do hlavného mesta rekordných 50 automobilových značiek, viac ako 80 výstavných premiér a 3 koncepty automobilov (Mercedes-AMG Project ONE, Vision E a Vision X značky Škoda), ktoré ešte donedávna boli súčasťou skôr zahraničných autosalónov.

30.04.2018 12:18
IMG 0359

Dlho očakávané kúsky, nevídaná exkluzivita, trháky autosalóna i absolútna bomba…tieto pojmy sa stali súčasťou slovníka viacerých médií, ktoré tohtoročný Autosalon hodnotili ako bezkonkurenčne najlepší vo svojej histórii. Veľkolepá prehliadka toho najlepšieho z automobilového priemyslu potvrdila, že Autosalon patrí medzi najprestížnejšie podujatia nielen na Slovensku, ale aj v strednej Európe. Bohatú ponuku nablýskaných expozícii si za šesť dní pozrelo 187 787 návštev­níkov. Nechýbal sprievodný program pre dospelých i tých najmenších, Exclusive Salon, výstava veteránov i karavanov a Detský mini Autosalón.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na ploche 40 000 m2 sa predstavila komplexná ponuka áut všetkých druhov v rôznych cenových kategóriách, od širšie prístupných až po najluxusnejšie automobily za stovky tisíc eur. Po prvý krát sa prezentovala ázijská značka elektromobilov ZhiDou a po dlhšom čase sa na Autosalon vrátili značky Abarth, Dodge, Isuzu a RAM. Prehliadku doplnil bohatý sprievodný program, tento rok s rekordným zastúpením 24 značiek karavanov a obytných prívesov.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V rámci Detského mini Autosalóna si deti mohli otestovať svoje šoférske zručnosti na mini testovacích jazdách na detských elektrických autíčkach. Jazdy doplnila expozícia miniatúr reálne vystavených modelov. Súčasťou prehliadky automobilov bola výstava luxusných vozidiel Exclusive Salon, ktorá predstavila okrem reprezentatívnych limuzín a superšportov aj nové benzínové SUV značky Bentley, či najrýchlejší model od Lamborghini – Huracan Performante. Sprievodný program ponúkol možnosť vyskúšať si autá na našich cestách na testovacích jazdách vozidiel, simulátory prevrátenia a nárazu, prehliadku veteránov aj so slávnym BMW Z8 Jamesa Bonda, či tradičné nedeľňajšie otvorenie tuningovej sezóny. Hlavným partnerom bola spoločnosť OMV Slovensko a hlavným mediálnym partnerom boli RTVS a dopravné spravodajstvo Zelená vlna.

IMG 0326

Počas Autosalónu boli odovzdané ocenenia za najkreatívnejšie expozície. Tento rok ich získali Mercedes – Benz Slovakia, s.r.o., Hyundai Motor Czech s.r.o., Porsche Slovakia, s.r.o. za expozíciu Volkswagen a ŠKODA AUTO Slovensko s.r.o. Ocenenia udelil aj vydavateľ časopisu Auto Magazín a Profi Auto desiatim automobilom, ktoré vynikali v niektorej z vybraných kategórií. Výsledky sú dostupné na www.incheba.sk.

chyba