Volkswagen Golf: najbohatšie vybavený hatchback?

Žijeme v dobe, keď už aj v obyčajných rodinných hatchbackoch nájdete výbavu, za ktorú by ste si pred pár rokmi priplácali aj v prémiových limuzínach. Nový Golf je priam exemplárny príklad.

29.05.2017 08:21
vw inzercia 3

S každou novou generáciou, či faceliftom, sa do jednotlivých modelov Volkswagenu dostávajú nové a nové funkcie. V prípade Golfu pribudli do jeho cenníkov prvky, ktoré boli kedysi dostupné len pre o triedu vyššie posadený Passat. To znamená, že Golf teraz môžete takmer rovnako dobre vybavený, a s podobnými bezpečnostnými systémami, ale nemusíte si kvôli tomu kupovať väčšie auto, než práve potrebujete.

vw inzercia 4

Čo teda vynovený Volkswagen Golf ponúka? V prvom rade je to omladená vizáž s LED svetlami vpredu aj vzadu. To dodáva Golfu moderný šmrnc. Pod ním je však toho oveľa viac. Začnime interiérom. Namiesto klasických budíkov môžete mať moderný Active Info Display, ktorý dokáže zobrazovať tie najrozličnejšie informácie o jazde a činnosti asistenčných systémov, pričom dokáže zobraziť aj širokouhlú mapu navigácie. Vy teda nemusíte odvracať zrak smerom ku stredovej konzole. Tá je, mimochodom, tiež prepracovaná. Dostali sa sem autorádiá s väčšími displejmi a krásnym jednoliatym dizajnom. Najvyššia verzia má až 9,2-palcovú obrazovku a dá sa ovládať aj gestami. Zároveň podporuje online služby, Google Maps, Street View a rôzne aplikácie, vďaka ktorým si viete pozrieť predpoveď počasia napríklad v destinácii, kam cestujete, alebo ceny pohonných hmôt na čerpacích staniciach po ceste. Palubná wi-fi sieť vám poskytne neobmedzenú konektivitu.

vw inzercia 5

Na dnešných preplnených cestách sú však najdôležitejšou výbavou asistenčné a bezpečnostné systémy. A práve pri nich Golf exceluje. Autonómne brzdenie pred chodcom či prekážkou v meste je už samozrejmosť. Tento systém je však v novom Golfe vylepšený a funguje ešte spoľahlivejšie. Jeho radar, ktorý je využívaný aj adaptívnym tempomatom, sa presídlil zo spodnej mriežky chladiča do znaku VW, takže sa znížilo riziko jeho poškodenia pri drobných nárazoch či stretoch z malou zverou. Golf podporuje aj poloautonómnu jazdu v dopravných zápchach, aby ste sa nemuseli zbytočne stresovať. V prípade potreby je tu Emergency Assist, známy z Passatu, ktorý sa v prípade dlhšej nečinnosti vodiča (v prípade, ak zaspal, omdlel alebo má náhle zdravotné problémy) snaží zobudiť ho krátkym prudkým pribrzdením, pričom ak to nepomáha, sám zastaví vozidlo bezpečne pri krajnici a spustí „blikačky“. Chýbať nesmie ani aktívny asistent jazdy v pruhu, alebo monitorovanie mŕtveho uhla. Z tých praktických pomocníkov spomeňme ešte Park Assist, ktorý dokáže zaparkovať Golfa priečne alebo pozdĺžne celkom sám! Ak občas jazdíte s prívesom, určite oceníte asistenta cúvania s prívesom. V noci svieti Golf na cesty novými, inteligentnými LED svetlami, ktoré majú schopnosť v diaľkovom režime „vytieniť“ okolitú premávku. Vy tak máte perfektný rozhľad, ale nikoho neoslňujete.

vw inzercia 2

Na záver dobrá správa: niektoré z týchto prvkov môžete mať v rámci akciových balíkov Edition zadarmo! V prípade modelu **Golf Highline Edition** dostanete výbavu v hodnote až 2120 Eur bez príplatku. Patria do nej okrem iného aj LED svetlomety, automatická dvojzónová klimatizácia, vyhrievané sedadlá, masážne sedadlo vodiča a mnoho ďalšieho.

Pre viac informácii kliknite TU. A čítajte náš blog www.volkswagenblog.sk.

vw inzercia 1
chyba