Speváčka Mária Čírová miluje Veľkú noc a jej tradície. Pozrite si, čo napiekla na sviatky!

Speváčka, klaviristka a skladateľka Mária Čírová je hotový multitalent! Okrem toho, že vie krásne spievať, je aj veľmi šikovná gazdinka. Počas pandémie kváskovala, neskôr sa pustila do varenia a pečenia. A aj v tom by mohla konkurovať profesionálom, dnes zvládne hravo aj štvorposchodovú tortu! V TV Varecha nám upiekla veľkonočného barančeka, ktorého pripravuje aj so svojimi deťmi s dcérkou Zoe a synmi Rubenkom a Hugom.

17.04.2022 00:00
Maria Cirova, pr, nepouzivat

Sviatky si jedna z našich najobľúbenejších speváčok doslova užíva. Pre Máriu Čírovú je Veľká noc nádherný čas, kedy sa deťmi vracia do biblických čias.

„Vždy začíname Zeleným štvrtkom, kedy si pripravíme zelené jedlo, väčšinou špenát. Na Veľký piatok sa postíme a robíme si špeciálne posúchy, ktoré sa skladajú len z vody, múky a soli. Snažíme sa aj deti viesť k tradíciám, a po poste sa spoločne tešíme na Bielu sobotu, kedy už máme hody, klobásky, šunku a vajíčka. Na Veľkonočnú nedeľu chodíme do kostola, deťom pripravím košíček plný dobrôt. V kostole sa jedlo posvätí, aby bola počas celého roka hojnosť,“ teší sa Mária Čírová.

Pečenie bolo Máriinou láskou už od malička. O recepty sa krásna gazdinká delí so svojimi fanúšikmi na sociálnych sieťach. Má radosť, keď im chutí a keď si navzájom odovzdávajú skúsenosti.

Maria Cirova, pr, nepouzivat

„Chcem ľuďom a najmä mladým kuchárkam ukázať, že tradičné jedlá na Slovensku existujú a nechcem, aby sme o ne prišli. Veľká noc je mojou srdcovkou. Ja som taký tradičný človek a práve s Veľkou nocou sa mi spájajú rodinné tradície. Vraciam sa do svojho detstva, kedy sme mali krásne vyzdobený dom, maľovali sme vajíčka, varili tradičné jedlá a spievali pesničky,“ prezradila sympatická speváčka.

Máriino variaco-pekárske dobrodružstvo sa začalo počas pandémie. Nikdy predtým totiž nebol dostatok času.

„Pre mňa to bol naozaj veľký krok, kým som po rokoch výlučne hudobnej kariéry zverejnila prvé home video ako si urobiť kváskový chlieb alebo upiecť koláč. Až počas pandémie prišiel ten správny čas, keď som mohla začať zaoberať polevami, fondánmi, formám a cestu. Je to pre mňa nesmierne zaujímavý svet a dnes už dokážem upiecť aj štvorposchodovú tortu. Veľmi ma to baví a som šťastná, keď ľuďom chutí,“ s úsmevom uzatvára Mária.

Ako vyzerá veľkonočný baranček Márie Čírovej si môžete pozrieť v našom videorecepte www.varecha.sk

chyba