Nadaným a nebojácnym patrí svet. Súťaž Deti majú talent opäť hľadá mladé talenty

Aj keď pandemická situácia mnohých zasiahla negatívne, je potrebné obklopovať sa pozitívnymi myšlienkami a skúsenosťami. Nezisková organizácia Pierott dáva nadaným deťom možnosť priedviesť sa v súťaži Deti majú talent. Tak ako minulý, aj tento rok budú mladé hviezdy vyberať známe tváre slovenského šoubiznisu - víťazka Superstar Barbora Piešová, tanečníčka Nika Lehocká a herec a fotograf Oliver Oswald, známy zo seriálu Oteckovia.

10.11.2021 00:00
Deti maju talent 2021, PR, nepouzivat

„V dnešnej dobe je veľmi dôležité, aby o talentoch ľudia vedeli. Žijeme v 21. storočí kedy je konkurencia naozaj veľká a málokto sa vie presadiť. A práve vďaka tejto súťaži sa o talentovaných deťoch môžu ľudia dozvedieť prirodzenou cestou. A ja im budem všetkým držať palce,” dopĺňa Oliver Oswald,porotca talentovej súťaže Deti majú talent.

Rozvoj mladých talentov podporuje spoločnosť

Detská talentová súťaž vznikla pod taktovkou neziskovej organizácie Pierott, s cieľom podpory rozvoja mladých talentov. Na Slovensku sú tisíce šikovných a talentovaných detí. „Niektoré majú šťastie a aktívne svoje talenty rozvíjajú, niektoré zas nemajú možnosti či prostriedky na to, aby ich talent bolo počuť a vidieť. Práve preto sme sa rozhodli dať šancu všetkým deťom, aby ukázali celému Slovensku ich nadanie,” hovorí organizátor súťaže, Marián Beliš.

Deti vo veku 5 až 15 rokov môžu súťažiť v troch kategóriách – tanec, hudba a spev, voľná disciplína. Pre výhercov súťaže sú pripravené finančné i vecné ceny. Ak máte doma hviezdu, ktorej talent by malo vidieť celé Slovensko, prihlásiť ju môžete do 14. novembra. Stačí vyplniť prihlášku, ku ktorej pripojíte video.

Porotcovia odporúčajú talentové súťaže deťom všetkými desiatim

Talentové súťaže deti motivujú pracovať na sebe. Myslí si to aj speváčka Barbora Piešová, ktorá hovorí z vlastnej skúsenosti: „Myslím si, že deti, ktoré chcú v živote skúsiť niečo väčšie,by mali na sebe pracovať práve týmto spôsobom, ktorý ponúka aj súťaž Deti majú talent. Takéto súťaže deťom pomáhajú pri príprave do umeleckého života. Častokrát aj tí, ktorí nezvíťazia, získajú hlavne motiváciu na sebe pracovať ešte viac. Takže dôležité nie je vyhrávať, ale hlavne sa zúčastniť”.

Do súťaže Deti majú talent sa doposiaľ zapojilo 300 talentovaných detí z viac ako 100 miest a obcí Slovenska. Ich videá videlo na sociálnej sieti Facebook takmer 1,5 milióna používateľov. Aj to je dôvod, prečo sa osmeliť a prihlásiť sa.

Deti minulý rok predviedli obrovské nadanie a latka je položená vysoko. Porotcovia preto tento rok očakávajú, že najmenší súťažiaci budú ešte kreatívnejší a šikovnejší.

„Človek nikdy nevie, čo mu život prinesie – čo mu prinesie možno aj táto súťaž. Dlhší čas sa súťaže nekonali, určite je Deti majú talent vhodnou príležitosťou na zapojenie sa. Každý môže byť ešte viac kreatívny tým, že je to online – nápady na video, priestor, kostým, hudbu a podobne. A možno tam nebude až taký veľký stres ako pri vystúpení naživo pred porotou,“ hovorí tanečníčka Nika Lehocká.

Všetky dôležité informácie, pravidlá súťaže a postup, ako mladý talent prihlásiť, nájdete na detimajutalen­t.sk. Všetky súťažné videá sú zverejňované priebežne na Facebookovej stránke súťaže Deti majú talent.

+3
chyba