Telo pripravené do plaviek a na letnú sezónu

Či už sa rozhodnete relaxovať v bezpečí našej krajiny alebo vyraziť do exotického dovolenkového rezortu, bez dobrej prípravy nebude oddych nikdy na sto percent dokonalý. Pod takouto prípravou sa však nerozumie len výber vhodného oblečenia a cestovného poistenia, ale aj ochrana pokožky i tela pred vplyvom silných UV lúčov, ktoré môžu zanechať na pleti a tele nemalé stopy.

14.06.2021 00:00
seocentrum-3, PR článok, reklama, nepoužívať Foto:

Jednorázová ochranná kombinéza, v ktorej ste v bezpečí nielen pred slnkom, ale aj škodlivými vírusmi a baktériami, dokáže zaistiť tú najvyššiu ochranu tela. Na pláž a bez vrstiev oblečenia potrebujete niečo iné.

Ako sa ale chrániť tak, aby ste si nemuseli dávať celú zimu do poriadku jeden z najväčších a najdôležitejších orgánov tela? Všetko dôležité zistíte v tomto článku.

Hľadajte produkty so správnym označením a účinkom

Neznalosť označení na obale neznamená, že za stav vašej pokožky môže byť zodpovedný niekto druhý. Aby ste sa vyhli nepríjemným prekvapeniam, vždy si radšej vyberte širokospektrálne krémy, ktoré sľubujú ochranu proti UVB a UVA, tieto skratky by mali byť uvedené na obale. Mnohé z týchto produktov môžete nanášať aj na vlhkú pokožku a ochrana pleti bude zaručená aj pri zhoršených podmienkach.

Silné a dlhodobé pôsobenie slnka a vysokých teplôt bez ochrany môže zväčšiť aj cievky na tvári, čo vám na kráse rozhodne nepridá a odstránenie zväčšených žiliek potom musíte riešiť už len s dobrým dermatológom.

Chráňte sa aj keď vás to nepáli

Slnko ukryté za mrakmi nie je v lete nič výnimočné. To však nie je dôvod na to, aby ste zaobstaranie denného krému s najvyšším ochranným faktorom odložili na neskôr. Aj v takom počasí sú lúče spektra obzvlášť nebezpečné, spôsobujú vážne choroby a prispievajú k starnutiu pokožky alebo jej znehodnoteniu a jazvám.

Zabudnite na píling

Ak ste sa predsa len „spálili“, krátko po upokojení pokožky začne fáza olupovania. Pokus pomôcť jej s pílingom je to najhoršie, čo v tejto situácii môžete urobiť. Budete musieť vydržať, nech už je váš vzhľad akokoľvek neestetický, a nechať pôsobiť krémy s regeneračnými a hojivými účinkami. Myslite skôr na to, aby bola pokožka dobre hydratovaná produktami obsahujúcimi ceramidy.

Prípadne môžete po čase vyskúšať aj účinky radiálnej rázovej vlny, ktorá funguje na princípe liečby tela pomocou fokusovaných vĺn zvuku, ktoré podporujú alebo vyvolávajú hojivé a regeneračné účinky tela.

Rázová vlna pomáha s liečbou erektilnej dysfunkcie, ale aj odstránením celulitídy, jaziev alebo strií. A to všetko vďaka stimulácii tukových buniek a látkovej výmeny. Pleť je po aplikovaní rázovej vlny zjemnená a celkovo vylepšená. Tak sa o tom presvedčte, pokožku chráňte a vyzerajte vždy skvele.

chyba