Komplexná pomoc pre ľudí po úraze pod jednou strechou

Bezbariérový priestor, pomôcky aj komplexné poradenstvo. Ares centrum v Kováčovej ponúka omnoho viac

14.08.2023 00:00
ares, pr nepouzivat

Byť blízko k ľuďom po úraze. To bol hlavný dôvod, prečo sa firma Ares, spol. s r.o. rozhodla vybudovať centrum neďaleko od Národného rehabilitačného centra v Kováčovej. Ľudia, ktorí sa po úraze ocitli v novej životnej situácii, si môžu na jednom mieste vyskúšať rôzne kompenzačné pomôcky, ktoré im uľahčia každodenný život. Schodolez, zvislú a šikmú schodiskovú plošinu, stoličkové výťahy aj stropné zdviháky a ešte mnoho ďalšieho z produktového portfólia firmy, ktorá uvedené pomôcky distribuuje svojim klientom a klientkam, nájdete na jednom mieste v novom Ares centre v Kováčovej.

ares, pr nepouzivat

„Vychádzame z osobnej skúsenosti zakladateľa našej firmy, pána Drobného, ktorý je viac, ako 40 rokov po úraze na vozíku. Vieme, aké dôležité je získať potrebné informácie čo najskôr, vieme, že vidieť a zažiť bezbariérový priestor a pomôcky si osobne vyskúšať, je obrovský benefit, ktorý môže dokonca viesť k rýchlejšiemu prijatiu novej situácie. Preto sme v našom Ares centre vybudovali úplne bezbariérové apartmány, kde si môžu ľudia v rámci reálneho ubytovania vyskúšať všetkých pomocníkov,“ informuje výkonná riaditeľka firmy Ares, Jana Hačundová a dodáva, že pobyt môžu ľudia so zdravotným znevýhodnením absolvovať s rodinnými príslušníkmi alebo osobnými asistentmi.

Apartmány nachádzajú využitie aj medzi ľuďmi, ktorí hľadajú ideálne miesto pre oddych s rodinou alebo priateľmi a z dôvodu svojho fyzického znevýhodnenia nedokážu nájsť prístupné ubytovanie. Centrum Ares totiž ponúka tri apartmány rôznych veľkostí, ktoré sú plne prispôsobené potrebám ľudí s najťažšími formami zdravotného postihnutia. Apartmány disponujú okrem štandardného vybavenia plne zariadenou kuchyňou, kde sa bez akýchkoľvek problémov dokáže pohybovať aj človek na vozíku. Samozrejmosťou sú spálne so stropným zdvíhacím zariadením a hrazdou, rovnako vybavené sú kúpeľne s vaňou a stropným zdvihákom. Rannú kávu alebo obľúbenú knihu si môžu ubytovaní vychutnať na bezbariérovej terase, čo je v ponukách ubytovaní na Slovensku skôr raritou.

ares, pr nepouzivat

Svoju skúsenosť opisuje spokojná klientka Andrea: „Ubytovanie v apartmánoch Ares centra sa nám s manželom veľmi páčilo. Ja sa pohybujem na elektrickom vozíku a veľkou výhodou je aj parkovanie v tesnej blízkosti ubytovania. Určite sa na toto miesto rada vrátim, pretože takto vybavené bezbariérové bývanie so všetkým, čo ľudia s telesným postihnutím potrebujú, to som ešte na Slovensku nevidela.“

+5

Okrem ubytovania je možné navštíviť nový showroom, ktorý je súčasťou Ares centra. Prináša jednak prezentáciu zdvíhacích zariadení, ale odborní konzultanti spoločnosti Ares poskytujú aj konzultácie a riešenia šité na mieru, rovnako ako poradenstvo ohľadom financovania zariadení prostredníctvom štátnych príspevkov. To ešte nie je všetko. Počas leta prichystali prenajímatelia v záhrade Ares centra posedenia s rôznymi tematickými zameraniami. Klienti sa môžu tešiť aj na prezentácie špecializovaného tímu z NeuroGym—u z Banskej Bystrice, ktorý poskytuje neurorehabilitačné cvičenia. V rámci areálu je možné zastaviť sa v spoločnosti Kido, ktorá sa špecializuje na ponuku kompenzačných pomôcok pre deti so zdravotným znevýhodnením.

ares, pr nepouzivat

Obrázky: Archív Ares, spol. s r.o., Fotograf: Pavol Kulkovský

chyba