Zázrak nielen na krásnu pleť

Kolagénové drinky si v poslednej dobe tešia obľube. Pretože kolagén sa z tela začína vytrácať po 25. roku života a čím sme starší, telo si ho stále ťažšie samo zvládne vytvoriť. Zvoľte správnu formu a oddiaľte známky starnutia!

21.07.2023 00:00
pr nepouzivat Foto:

Pokožka sa s vekom mení

S rastúcim vekom sa pokožka mení. Zmeny sú najskôr vidieť na tvári, pretože už okolo 25. roku sa začínajú na nej objavovať prvé vrásky a jemné linky, ktoré vyvolávajú u žien zásadné obavy – sú totiž jedným zo znakov starnutia. Tieto nevítané linky sa objavujú na rôznych častiach tváre. Najskôr sa vrásky rysujú pri vonkajších kútikoch očí, a neskôr na čele, medzi obočím a tiež medzi nosom a ústami, kde sa tvoria vrásky najhlbšie. S rastúcim vekom sa pleť tiež stále viac vysušuje. Na prvý pohľad sa zdá byť hrubšia a stráca svoju prirodzenú sviežosť.

Za vrásky môže nedostatok kolagénu

Za vznik vrások a jemných liniek môžu dve látky – kolagén a elastín, ktoré sú dôležité pre pružnosť a pevnosť pokožky. Akonáhle začne slabnúť prirodzená funkcia tela tieto látky vyrábať, začínajú sa pomaly tvoriť vrásky, rednúť vlasy, môžu sa štiepiť nechty, začne sa objavovať celulitída a prejaviť sa môže aj bolesť kĺbov.

Okrem kolagénu má na starnutie pleti vplyv aj:

  • genetika,
  • prostredie,
  • životný štýl,
  • kozmetika,
  • menopauza.

Aj keď je možné kolagén prijímať v potravinách (vaječný žĺtok, losos, tuniak, oriešky, paprika, listová zelenina), tak prírodný kolagén telo zle vstrebáva a tepelnou úpravou sa dokonca poškodzuje. Odporúčaná denná dávka kolagénu sa pohybuje okolo 3–10 g kvalitného kolagénu denne. Také množstvo nemožno zo stravy prijať, preto odborníci odporúčajú dopĺňať kolagén vo forme výživových doplnkov.

Prečo je pre nás kolagén dôležitý?

Kolagén je veľmi dôležitou látkou pre ľudské telo, pretože má hneď niekoľko funkcií. Predovšetkým pôsobí ako spojivo buniek. Posilňuje chrupavky, väzy, kosti aj svaly a bez neho by sme nemali zdravý chrup, črevá ani cievy.

Je vhodné ho teda dopĺňať nielen kvôli estetike, ale je vhodný napríklad práve pre staršie osoby, ktoré trápia boľavé kĺby, alebo aj aktívni športovci, keď kolagén práve chráni celý pohybový aparát pred opotrebením a regeneráciou.

Existuje celkom 27 typov kolagénu, ale najčastejšie sa stretnete s prvými troma typmi.

  • Typ I je najrozšírenejší a tvorí až 90% kolagénu v našom tele. Nájdeme ho v koži, väzoch, šľachách a kostiach. Získava sa buď z rýb, alebo z hovädzieho mäsa. Pre naše telo je najlepšie využiteľný a telo ho spracuje na maximum.
  • Typ II je dôležitý pre pohybový aparát, pretože sa vyskytuje v kĺboch.
  • Typ III je súčasťou svalov, orgánov a tepien.
odkaz
pr nepouzivat

Pleťové hnojivo pre vás bude tou najlepšou voľbou!

Collagen drink Pleťové hnojivo je jedinečný výživový doplnok vo forme osviežujúceho nápoja s chuťou tropického ovocia. Pleťové hnojivo je viac ako len kolagén, pretože obsahuje aj extrakt zeleného čaju, ktorý pleti prepožičiava svieži a rozžiarený vzhľad, obmedzuje prejavy starnutia a redukuje vrásky. Ďalej vďaka obsiahnutému extraktu viniča hroznorodého je pleť celkovo krajšia, sú redukované nedokonalosti pokožky a obmedzené prejavy celulitídy. Okrem týchto účinných prírodných látok obsahuje aj biotín a vitamíny C a B5, ktoré blahodarne pôsobia na stav vlasov, nechtov aj pokožky.

chyba