Ako by mala vyzerať skincare rutina v lete?

Pleť je jediná časť nášho tela, ktorú nezahaľujeme, a to ani v zime, nieto ešte v lete. Pokožka je tak vystavovaná všemožným vonkajším vplyvom, ktoré ju môžu poškodzovať. Pokožka tváre je navyše veľmi tenká, obsahuje väčšie množstvo pórov a viac mazových žliaz, a preto je oveľa náchylnejšia na prehriatie, nadmerné slnenie, ale aj nedostatočnú hydratáciu. Ako by mala vyzerať starostlivosť po celom dni strávenom na slniečku?

18.07.2023 00:00
planthe, pr nepouzivat Foto:

SPF ochrana je základ

Málo kto tuší, že používať SPF ochranu predovšetkým na tvár je potrebné každý deň, a to počas celého roka. V lete sa odporúča ochranu s SPF aplikovať niekoľkokrát denne. Slnko našu pokožku vysušuje, čo môže spôsobovať tvorbu vrások alebo pigmentových škvŕn.

Pigmentové škvrny? Už nikdy viac!

Kto z nás by netúžil po čokoládovo zvodnej pokožke. Lenže po dlhom pobyte na slniečku bez dostatočnej ochrany pleti sa vám môžu objaviť menšie fliačky, ktoré sú o niečo tmavšie, než je zvyšok vašej pleti. Ide o pigmentové škvrny, ktoré môžu vzniknúť zo slnka alebo počas tehotenstva či vyšším vekom. Na hyperpigmentáciu si musíte dávať pozor aj ak máte jazvy po akné, alebo aknóznu pleť. Tak či onak ide o drobné nedostatky na vašej kráse, ktoré našťastie majú svoje riešenie. Tým je PLANTHÉ Antipigmentové sérum, ktoré vzniklo spojením čistých rastlinných olejov a inovatívnych farmaceutických látok, ktoré bojujú proti už existujúcim pigmentovým škvrnám a zároveň prechádza vzniku nových. Je vhodné pre všetky typy hyperpigmentácie, či už ide o tmavé škvrny, vzniknuté zo slnka alebo vplyvom hormonálnych zmien, či vekom. A je možné ho použiť aj na ruky.

Hydratácia je na prvom mieste

Po dlhom dni na slniečku a kúpaní v slanej či chlórovanej vode, potrebuje unavená pokožka, bez štipky energie, láskyplnú starostlivosť. Slniečko pleť veľmi dehydratuje, a tak je zo všetkého najdôležitejšie dodať pleti stratenú hydratáciu. Dlhý pobyt na slnku má tiež za následok výskyt väčšieho množstva odumretých a suchých buniek v pleti. Preto majte po ruke PLANTHÉ Hyalurónové sérum, ktoré má výnimočnú schopnosť viazať vodu a dokáže tak skvele hydratovať pokožku a pripraviť ju na následnú starostlivosť. Planthé Hyaluronové sérum navyše obsahuje ružovú vodu a extrakt zeleného čaju a chmeľu. Vďaka tomuto spojeniu vyhladzuje a vypína pleť a zanecháva ju sviežu, pružnú a mladistvú. Vďaka obsahu prírodných zložiek a optimálnemu pH nedráždi pokožku a je tak vhodné pre každý typ pleti.

odkaz
planthe, pr nepouzivat

Pozor na prvé vrásky zo slniečka

Pretože slnko pleť vysušuje a namáha, môžu sa po dlhodobom a častom pobyte na slnku bez dostatočnej starostlivosti objaviť vrásky. Preto je potrebné pleť aj hĺbkovo vyživiť, zvláčniť a regenerovať. Vyskúšať môžete Planthé Arganový olej, ktorý spája silu arganového oleja s extraktmi z granátového jablka a rozmarínu lekárskeho. Arganový olej je zdrojom nenasýtených mastných kyselín, antioxidantov, vitamínov, izoflavonov a ďalších látok, ktoré pleť zvláčnia a hydratujú, tak napomáha vyhladeniu a vyživeniu pleti. Izoflavonoidy z granátového jablka dodávajú oleju intenzívny omladzujúci účinok a rozmarín má významnú čistiacu a regeneračnú aktivitu, ktorá poskytuje pleti dôkladnú a šetrnú starostlivosť. Preto Planthé Arganový olej zanechá pleť zamatovo hebkú a jeho ľahká vôňa dodá pokožke sviežosť.

TIP: Na upokojenie kože po bodnutí hmyzom pomôže ošetrujúci Planthé Tea Tree olej.

chyba