Zdravie je len jedno - posilnite prevenciu aj prostredníctvom kúpeľnej liečby

Náš organizmus si vyžaduje opateru. Potrebuje istú dávku pozornosti, lásky a vnímavosti. Ak ich má nasýtené rýchlo vieme vyčítať, čo nám chýba alebo čo potrebujeme. Prevencia je jednou z najúčinnejších ciest za zdravím. Môže mať mnoho podôb - od pravidelného športu, cez elimináciu stresu až po prevenčné relaxačné kúpeľné procedúry. Práve tie dokážu organizmu dodať potrebné vitamíny a reštartovať ho.

06.07.2023 00:00
sliac, pr nepouzivat

Kúpeľná liečba je formou prevencie, ktorá dokáže naše telo nabiť pozitívnymi látkami a našu dušu pozitívnymi zážitkami. Kúpeľnú liečbu môžete zdieľať aj so svojimi blízkymi. V dnešnej dobe je dostupná a je rovnocenným partnerom v ozdravovacom procese či už zdravotné problémy pociťujete alebo nie. Pobyt v kúpeľoch je prispôsobený vašim zdravotným indikáciám a posilňuje nielen telo, ale aj myseľ. Práve tá môže pookriať pri pestrej kultúre, športe, času strávenom v prírode alebo počas osviežujúcich rozhovorov v ikonickom kúpeľnom prostredí. A keď prevencia nestačí, nastupujú odborníci v prostredí, ktoré dodá telu zázemie a pocit istoty. Takýmto prostredím je aj areál Kúpeľov Sliač. Kúpele s výnimočnou históriou a mimoriadnym, vedecky podloženým účinkom liečivej minerálnej vody s unikátnym zložením – jedinečným svojho druhu vo svete.

sliac, pr nepouzivat

Voda ako nositeľ zdravia a sily

Kúpele Sliač sú vyhľadávané vďaka mimoriadnym a lekársky veľmi ceneným účinkom liečivej minerálnej vody. Má preukázateľné výsledky pri liečbe srdcovo-cievnych, gynekologických alebo onkologických chorôb, post-covid syndrómu, chorôb pohybového aparátu a má vynikajúcu prevenčnú funkciu. Minerálnu vodu a žriedlový plyn využíva personál Kúpeľov Sliač pri svojej každodennej práci. Klienti a pacienti Kúpeľov Sliač môžu nájsť medzi kúpeľnými procedúrami balneoterapiu, hydroterapiu, tepelnú terapiu, elektroliečbu alebo fyzioterapiu.

Doprajte si uhličitú terapiu

Vysoký obsah prírodného CO2 a správna teplota vody sú základom poskytovanej terapie na Sliači. Voda sa nemusí zohrievať a jej prirodzená teplota je tu jedinečná. Práve úpravou teploty minerálnej vody v iných zariadeniach sa z nej vytrácajú cenné látky, čím stráca na účinnosti. Terapia v Kúpeľoch Sliač je pacientom podávaná prostredníctvom kombinácie vodných uhličitých kúpeľov a aplikácie uhličitého žriedlového plynu. Aj preto ju nazývame uhličitá.

sliac, pr nepouzivat

Pri uhličitej terapii organizmus vplyvom vstrebávaného CO2 z minerálneho zdroja nadobúda schopnosť rýchlejšie uvoľňovať kyslík v tele. Následne lepšie zásobuje cieľové orgány, čím ich uzdravuje. Vstrebaný CO2 pôsobí prostredníctvom nervovej sústavy na celý organizmus.

Kúpeľná liečba plná pestrosti a života

Pohodové dni s príjemnými službami od ústretového personálu, aktívny pohyb, pestrá strava a účinné látky z prírody sú kombináciou, ktorá organizmus reštartuje a posilní. Pobyt v kúpeľoch nie je len o terapii a liečbe v spolupráci s odborníkmi. Dopĺňajú ich rovnako dôležité možnosti a príležitosti pre využitie voľného času v kúpeľnom prostredí alebo vyskúšanie aktivít, ktoré nie sú pre nás bežné. Kvalitné a pestré umelecko-kultúrne večery, piknik pod hviezdami, nočné koncerty alebo kvalitná káva v ikonickej kaviarni po osviežujúcej prechádzke v parku, sú reštartom pre dušu a myseľ. Aktívnejší návštevníci však nie sú o nič ukrátení. Nordic walking, tenisové kurty, tančiareň alebo letné kúpalisko s minerálnou vodou sú súčasťou návštevy týchto kúpeľov v srdci Slovenska.

sliac, pr nepouzivat

Srdce na správnom mieste

Kúpele Sliač sú miestom výnimočnej prírody, unikátnej sily minerálnej vody, dôležitosti tradície na mieste plnej dobovej atmosféry a najmä ľudskosti. Prostredie tak pestré v jeho prírodnej rozmanitosti, ponuke voľnočasových aktivít ale aj samotných procedúr je otvorené nielen kúpeľným hosťom, ale aj širokej verejnosti. Ako návštevníci si môžete vychutnať tunajší park, pestrú gastro ponuku alebo aj zaujímavé podujatia.

sliac, pr nepouzivat

Leto plné zážitkov

Už ste si na leto rezervovali priestor na “dobitie” bateriek a reštart organizmu? Nepodceňte priestor pre seba, dovolenkujte a využite napríklad svoj rekreačný poukaz doma, na Slovensku, počas kúpeľnej liečby, alebo si doprajte jednodňový prázdninový výlet s pridanou hodnotou.

Príďte si vychutnať pravú kúpeľnú atmosféru a posilnite tak svoje zdravie a nasýťte aj svoju dušu zážitkami. Zarezervujte si svoju kúpeľnú liečbu a využite zaujímavú letnú ponuku. Tešíme sa na Vás v Kúpeľoch Sliač – na mieste, kde je Vaše srdce na správnom mieste a Vaša duša nájde pokoj.

sliac, pr nepouzivat
chyba