Na stope za krásnymi nohami bez kŕčových žíl

S postupujúcim letom prichádza aj odhaľovanie, a to hlavne nôh. Sedavé zamestnanie, dlhé státie alebo napríklad aj nadváha sa môžu podpísať na nohách a začnú sa objavovať nepekné kŕčové žily. Pokiaľ už v lete nechcete svoje nohy skrývať pod nohavicami či dlhými sukňami, dajte na našich 10 tipov, vďaka ktorým sa za svoje nôžky už hanbiť nebudete!

21.06.2023 00:00
simply, pr nepouzivat

Kŕčové žily sú veľmi nepríjemné, často sú sprevádzané bolesťou ale hlavne vaše nohy hyzdia. Sklon na tvorbu metličkových žiliek a kŕčových žíl môže byť dedičný alebo spôsobený hormonálnymi zmenami v tehotenstve, v menopauze, ale aj kvôli užívaniu hormonálnej antikoncepcie.

Tieto problémy súvisia s pevnosťou cievnych stien, ktorá je dôležitá pre celkový kolobeh krvi v tele. Pri oslabení cievnej steny dochádza k opuchom, pocitu ťažkých nôh, zvyšuje sa riziko zápalov a vzniku krvných zrazenín.

Pripravili sme pre vás desatoro užitočných rád, ktoré vám môžu byť inšpiráciou v starostlivosti o vaše nohy:

1. Pozor na váhu.

Za veľkú časť dnešných ochorení môže nadváha. Nohy nosia celú našu váhu tela, a preto je každý kilogram navyše väčšou záťažou nielen pre kĺby, ale aj pre celý obehový systém. Nadváha je dokonca jednou z najčastejších príčin kŕčových žíl.

2. Nohy pravidelne kontrolujte.

Minimálne raz za týždeň by ste mali svoje nohy skontrolovať. Pravidelná kontrola nôh, napríklad po kúpeli, vám môže pomôcť odhaliť kŕčové žily včas a ich výskyt zachytiť už v počiatkoch a bude pre vás jednoduchšie proti nim bojovať.

3. Venujte sa pohybu.

Pohyb je pre zdravé a krásne telo veľmi dôležitý. Predovšetkým pokiaľ máte sedavé zamestnanie, mali by ste venovať svoj voľný čas aj nejakej športovej aktivite, a to aspoň 3× týždenne. Nezáleží na tom, aký šport si zvolíte. Môžu to byť prechádzky, joga, beh či čokoľvek iné, len nezostaňte sedieť. Pravidelný pohyb vám rozprúdi krv, pretiahne svaly a hlavne do vášho tela rozprúdi endorfíny, vďaka ktorým sa budete ihneď usmievať.

4. Chráňte sa pred slniečkom.

Hoci sa to môže zdať akokoľvek zvláštne, aj slniečko má na vzhľad vašich nôh veľký vplyv, a preto by ste nielen svoje nohy mali pred každým pobytom vonku dostatočne ochrániť pomocou SPF.

5. Vysoké podpätky len na výnimočné príležitosti.

Každodenné nosenie vysokých podpätkov sú ďalšou príčinou vzniku kŕčových žíl. Okrem toho vás kvôli nepohodlným topánkam môžu potrápiť aj nepríjemné otlaky, zrohovatená koža, kurie oká či mozole. Pokiaľ nemusíte, vysokým podpätkom a ďalším nepohodlným topánkam sa vyhýbajte, predovšetkým ak máte predpoklady k vzniku kŕčových žíl.

6. Doprajte nohám aj relax.

Takzvane si vyložte nohy na stôl a nechajte svoje nohy raz za čas rozmaznávať a doprajte im masáž. Okrem masáže je tiež skvelou úľavou pri opuchnutých nohách striedavé sprchovanie teplou a studenou vodou, ktoré rozprúdi krvný obeh a uľaví od pocitu ťažkých a nafúknutých nôh.

7. Vyhýbajte sa soli.

Nadbytok soli v potrave sa prejavuje tak, že vaše telo začne zadržiavať vodu, čo k lepšiemu komfortu vašich nôh rozhodne neprispieva. Okrem nižšieho množstva soli vo vašom jedle sa tiež sústreďte na dostatočný pitný režim a zaradenie do jedálnička aj väčšie množstvo čerstvej zeleniny a ovocia.

8. Zabudnite na cigarety.

Fajčením dostávate do svojho tela škodlivé toxíny, ktoré skracujú váš život, pretože zhoršujú krvný obeh a okrem iného hlavne stav kŕčových žíl.

9. Nebojte sa požiadať o pomoc odborníka.

Pokiaľ vás stav vašich nôh trápi a domáca starostlivosť nepomáha, neváhajte a navštívte odborníka – či už sa jedná o profesionálnu pedikérku, ktorá vám ošetrí chodidlá, alebo lekára, ktorý vám pomôže s kŕčovými žilami.

odkaz
simply, pr nepouzivat

10. Aj lekárnik vám poradí.

V lekárňach sa niekedy skrývajú skutočné poklady. Jedným z nich je osvedčený gél v boji proti kŕčovým žilám – Priessnitz Žily a cievy Medical! Ten obsahuje unikátne zloženie, vďaka ktorému prenikajú účinné zložky ľahšie ku kapilárnym cievam a žilám a priaznivo tam pôsobia na ich pružnosť, pevnosť a priechodnosť. Táto zdravotnícka pomôcka je ideálnou starostlivosťou pre nohy bez kŕčových žíl a opuchov. Mazanie perfektne bojuje aj s pocitom ťažkých a opuchnutých nôh.

Ak nechcete nechať nič na náhodu, v lekárni nájdete aj Priessnitz® Žilná a cievna výživa FORTE, ktorá poskytne potrebnú úľavu vašim nohám. Tento vysoko účinný výživový doplnok s bohatým zložením ako sú napríklad aktívne bioflavonoidy (hesperidin a diosmín), beta-glukány z pivovarských kvasníc, trans-resveratrol z viniča hroznorodého a iné. Práve vinič hroznorodý napomáha k zdravším žilám a obmedzuje pocity ťažkých nôh. Súčasne je výživa obohatená o extrakt zeleného čaju pre lepšiu pružnosť ciev a o vitamíny skupiny B, kde konkrétne vitamín B12 a B6 pomáhajú podporovať prirodzenú tvorbu červených krviniek. Navyše v balení nájdete darček v podobe už vyššie zmienenej zdravotníckej pomôcke Priessnitz® Žily a cievy Medical 125 ml.

chyba