Rodina, zmysel života a pohár vína

V čom spočíva recept na dlhý život?

22.09.2023 00:00
kupele, pr nepouzivat

Vedci sa pozreli na krajiny, kde ľudia žijú dlhšie ako je priemer populácie a prišli na zaujímavé zistenia. Títo ľudia mali vo svojom živote nasledujúce atribúty:

  1. zdravý pohyb na čerstvom vzduchu (napr. práca v záhrade, dlhé prechádzky), každý deň aj v dôchodkovom veku
  2. dostatok času na oddych a relax, poobedňajšia si­esta
  3. zdravá strava – najmä ovocie, zelenina, strukoviny, orechy, ryby. Neprejedať sa.
  4. červené víno – max. 2dcl denne
  5. udržiavanie pevných rodinných vzťahov a priateľstiev
  6. zmysel života
  7. aktívna viera
kupele, pr nepouzivat

Prečo Liečebné termálne kúpele Sklené Teplice? Pretože tu môžete spomínané atribúty napĺňať a byť na ceste k receptu na dlhý život bližšie. Máte príležitosť dať svojmu telu to, čo potrebuje. Tu máte čas na oddych a relax, tu sa môžete prechádzať dlhé kilometre a to v rámci kúpeľného areálu alebo aj v neďalekých lesoch. Výborne sa u nás najete a milovníci vína si tu tiež prídu na svoje. Pre ľudí, ktorí majú radi ticho a modlitbu, tu je kostol Sv. Lukáša, ktorý sa nachádza v areáli kúpeľov a je otvorený každý deň.

Pre našich hostí sme na jeseň pripravili kreatívne popoludnia, počas ktorých môžu návštevníci kúpeľov rozvíjať svoju kreativitu a vyrobiť darček pre seba alebo svojich blízkych.

Osviežením bude tiež možnosť zacvičiť si jogu v posledný októbrový a novembrový víkend.

sklene teplice, pr nepouzivat

Sklené Teplice sa nachádzajú v prekrásnom údolí Štiavnických vrchov, chránenej krajinnej oblasti, malý kúsok od Banskej Štiavnice. Banská Štiavnica a technické pamiatky v jej okolí bola 11.12.1993 v ko­lumbijskej Cartagéne pod položkou 400 zapísaná do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva.

kupele, pr nepouzivat
Kúpele sa v historických spisoch spomínajú prvý krát v roku 1550. Už vtedy poznali obyvatelia blahodarne účinky minerálnej vody Sklených Teplíc na zdravie.
kupele, pr nepouzivat

Ich raritou je výskyt termálnych prameňov s teplotou vody od 37ºC do 52,3 ºC, z ktorých popri významných liečivých účinkoch vanie duch starej slávnej minulosti kúpeľov využívaných podľa historických prameňov už v 17. storočí.

V Liečebných termálnych kúpeľoch Sklené Teplice sa nachádza Európsky unikát – Jaskynný parný kúpeľ, známy pod názvom „Parenica“.

Tento kúpeľ je skutočne neobvyklým zážitkom. Kúpeľ absolvujete v prírodou vytvorenej jaskyni, kde po travertínovom vodopáde steká do bazéna horúca liečivá voda priamo z prameňa. Kúpeľ má teplotu 42ºC a odporúčaná dĺžka pobytu vo vode je maximálne 20 minút. Ďalších 20 minút strávite zabalený v deke v odpočivárni, kde sa vám do tela dokonale vstrebú všetky vzácne minerály.

kupele, pr nepouzivat

Voda nepozná hranice, veď vytvára spoločný priestor aj pre dobré susedské vzťahy. Hlavnou témou významného environmentálneho projektu Voda spieva sa stala práve voda a ľudia, ktorí sa o ňu starajú. Liečebné termálne kúpele Sklené Teplice boli v rámci udeľovania ocenení Voda spieva, nominované na ocenenie pre starostlivosť a ochranu tohto jedinečného liečivého unikátu Jaskynného kúpeľa „Parenica“.

Užite si v septembri „PARENICU“ naplno – pripravili sme pre Vás lákavú ponuku balíčkov, ktoré sú kombináciou liečivého kúpeľa a ďalšej procedúry, nachádzajúcej sa priamo v priestoroch Jaskynného parného kúpeľa. Stačí si len vybrať a stráviť na tomto čarovnom a unikátnom mieste pár prijemných chvíľ. Viac nájdete na: https://www.kupele-skleneteplice.sk/…-voda-spieva

Objavte “Liečivý dotyk” v kúpeľoch v Sklených Tepliciach

Túžite po chvíľke ticha, či príjemnej hudbe, lákavej vôni a nekonečne príjemnom hrejivom dotyku? Skúsenou cielenou masážou nastane úľava na emocionálnej a fyzickej úrovni. To všetko zažijete počas procedúry Liečivý dotyk: https://www.kupele-skleneteplice.sk/…iecivy-dokyk-(kraniosakralna-terapia)

sklene teplice, pr nepouzivat

Pacienti aj kúpeľní hostia majú, okrem lekárom zostaveného procedurálneho programu, k dispozícii kúpele s termálnou liečivou vodou priamo z prameňa: Banský termálny kúpel s replikou Botticeliho zrod alebo najobľúbenejší kúpeľ Márie Terézie vystavaný v orientálnom štýle, prekrytý krásnou vitrážou. Okrem toho majú klienti k dispozícii ďalších, vyše 50 procedúr.

kupele, pr nepouzivat

Zázrak z hlbín Zeme

Liečivá termálna voda v našich kúpeľoch patrí svojím zložením medzi zemité vody mierne mineralizované s dominantným obsahom magnézia a kalcia, ktoré ju predurčuje na liečbu ochorení pohybového a nervového ústrojenstva. Termálna voda v bazénoch nateká priamo z prameňov, denne sa monitoruje a pravidelne vymieňa, aby bola čistá, čo umožňuje zažiť jej jedinečné liečivé účinky aj návštevníkom, ktorí sú citliví na bazénové vody.

kupele, pr nepouzivat

Načerpajte silu z prírodných geotermálnych prameňov, zmiernite stres vďaka liečivým procedúram, príďte si vychutnať čas pre seba. Vyberte si z aktuálnych relaxačných alebo liečebných pobytov, ktoré blahodarne vplývajú nielen na telo a pohybové ústrojenstvo, ale tiež na myseľ a vnútornú rovnováhu.

kupele-skleneteplice­.sk/sk/relaxac­ne-pobyty

Naša voda lieči:

  • Poúrazové a pooperačné stavy vrátane operácií medzistavcovej platničky
  • Bolesti chrbtice, krížovej oblasti a kĺbov
  • Výmeny kĺbov, artritída, osteoporóza
  • Nervové zakončenia pohybového aparátu, indik. skupina VI
  • Reumatické ochorenia

Zažite liečivú silu termálneho kúpeľa v našich 5 bazénov a vyberte si z našich 56 procedúr

kupele-skleneteplice­.sk/sk/procedu­ry-a-spa

Využite možnosť online zakúpenia darčekového poukazu alebo priamo vstupu do Jaskynného parného kúpeľa „Parenice“. Obdarujte zážitkom ľudí, na ktorých Vám záleží.

Liečebné termálne kúpele Sklené Teplice sú miesto, kde voda lieči telo aj dušu.

chyba