Opar vyrieši konope!

Zase opar? Táto nečakaná bomba sa vždy objaví v tú najhoršiu možnú chvíľu, a tí, ktorých opary trápia, si dokážu presne vybaviť ten nepríjemný pocit pálenia a mravčenia pri „bujnení“ oparu. Prečo niektorí na opary trpia viac ako ostatní? A ako s ním jednoducho zatočiť? Čítajte ďalej…

25.10.2023 00:00
Opar, pr, nepouzivat Foto:

Prečo opary vznikajú?

Opary sú prejavom infekcie vyvolanej herpetickým vírusom, ktorý postihuje predovšetkým kožu a sliznicu, v niektorých prípadoch ale aj genitálie. Týmto vírusom sa väčšina ľudí nakazí už v detskom veku, ale nie u každého sa prejaví. A môže sa prejaviť práve vo chvíli, keď sa stretávame s oslabenou imunitou, po úraze či operácii alebo aj v dôsledku fyzickej záťaže. Opar je veľmi nákazlivé infekčné ochorenie, a ak sa týmto vírusom raz nakazíte, budete sa s ním stretávať už navždy. Vírus totiž prežíva v nervových bunkách a nie je možné ho vyliečiť natrvalo. Nie je to našťastie život ohrozujúce ochorenie, len je potrebné sa naučiť, ako bojovať pri jeho výskyte a ako sa ho rýchlo zbaviť.

Čo nikdy nerobte!

Opar nikdy neprepichujte, nevytláčajte ani nezlupujte chrastu. Akurát tým predĺžite liečbu alebo si infekciu rozšírite na ďalšie miesta.

Opar je síce nepríjemný, ale nie je nebezpečný

Väčšina postihnutých trpí skôr nepríjemnou, ale banálnou formou oparu – výsevy pľuzgierikov na perách, alebo na tvári. V týchto prípadoch vystačí domáca liečba. Lekára by ste mali navštíviť až v prípade, keď sa vám opary objavujú veľmi často (cca 2× až 3× do mesiaca), alebo ak je priebeh oparu sprevádzaný aj zvýšenou teplotou, celkovou únavou, výraznou bolesťou, alebo zdurením lymfatických uzlín.

Raz opar, vždy opar

Bohužiaľ, ako už bolo povedané, akonáhle opar raz dostanete, s najväčšou pravdepodobnosťou nemožno zabrániť jeho opakovanému návratu. Prevenciou ale môžete zabrániť jeho častejším návratom, a to posilňovaním obranyschopnosti organizmu, pretože sa opar rád objavuje, keď sme oslabení.

odkaz
banner Canna, pr,nepouzivat

Opar? Vyriešte ho v lekárni!

Pokiaľ riešite nekonečné problémy s oparmi, ich nepríjemným svrbením, pálením a nevábnym vzhľadom, zatočíte s nimi vďaka Cannadent regeneračnému séru s konopným olejom, jedľou sibírskou, klinčekmi, arnikou a Tea tree. Práve toto zloženie urýchľuje regeneráciu postihnutého tkaniva, obmedzuje mokvanie a nepríjemné svrbenie, pálenie a pnutie. Účinne tiež obmedzuje šírenie vírusu a tým aj prípadný výskyt ďalšieho oparu. Sérum oceníte aj pri výskyte áft, kútikov či prejavoch paradontózy. Oplatí sa preto mať ho vždy poruke v domácej lekárničke.

chyba