Opäť vás skolil nejaký bacil? Postavte sa znova na nohy!

Mrazivé zimné obdobie je pre náš organizmus zaťažkávacou skúškou. Vírusy a baktérie číhajú na každom kroku, a tak každú chvíľu ležíme s otravným kašľom a chrípkou. Zoberte zdravie svojej rodiny pevne do svojich rúk a poriadne posilnite imunitu. Tieto tipy a rady vám určite pomôžu!

15.01.2024 00:00
shutterstock 1187788642, pr, nepouzivat Foto:

Vitamín C je základ

Podľa niektorých odborníkov dokáže vitamín C znížiť priebeh choroby až o niekoľko dní. Minimálna denná dávka pri prechladnutí by mala byť 500 mg. Vitamín C nájdete v citrusových plodoch (citrón, limetka, pomaranč, grapefruit), zemiakoch, paradajkách, paprike, brokolici, špenáte, kiwi, čiernych ríbezliach alebo jahodách. Bohužiaľ, dennú odporúčanú dávku nie sme schopní prijať len zo stravy, preto je vhodné užívať vitamín C aj vo forme výživových doplnkov z lekárne.

Dajte si pauzu

Boj s akoukoľvek chorobou naše telo značne vyčerpáva. Preto je dôležité dopriať mu kvalitný spánok a odpočinok. Chrípku ani prechladnutie nie je dobré prechádzať a dúfať, že samy odznejú. Chorý človek by mal väčšinu dňa stráviť v posteli a spať. Čím viac má telo energie bojovať s chorobou, tým rýchlejšie ju porazí. Nie nadarmo sa hovorí, že spánok lieči.

Nezabúdajte na pitný režim a vyváženú stravu.

Počas chrípky a prechladnutia je dôležité dodržiavať pitný režim. Naše telo kvôli horúčke a poteniu prichádza o veľa tekutín, ktoré mu treba doplniť. Chorý človek musí vypiť oveľa viac tekutín ako zdravý jedinec. Lekári odporúčajú pri chrípke a prechladnutí vypiť až 3 litre tekutín denne. Vhodné sú bylinné a ovocné čaje, 100% ovocné šťavy a čistá voda. Ale pozor, neslaďte si čaj medom. Ten totiž môže pri kašli dráždiť. Tiež sa vyhnite mliečnym výrobkom, ktoré zahlieňujú. Stavte na bylinky!

Už v minulosti naše babičky radili, aby sa proti kašľu užívali rôzne bylinky. Výborný je skorocel, ktorý uľahčuje odkašliavanie, uvoľňuje hlieny, uľavuje pri astme a zápaloch priedušiek a mandlí. Veľmi pozitívny vplyv na dýchacie cesty má aj bazalka, ktorá dokáže pomôcť s vykašliavaním. Na suchý kašeľ potom pomáha materina dúška. Lipový kvet sa zase využíva na zmiernenie horúčky, podporuje produkciu potu a pomáha rozpúšťať hlieny. Lipový čaj sa pije pri nádche, kašli, prechladnutí, zahlienení horných dýchacích ciest či pri problémoch s prieduškami.

Už jste počuli o rozpustných horúcich nápojoch?

Pri chrípke a prechladnutí nás trápi celý rad príznakov, na ktoré je nutné užívať niekoľko prípravkov. Teraz však môžete chorobu prekonať vďaka jedinečným pomocníkom. Horúce nápoje alebo hot drinky majú navyše tú výhodu, že účinné látky v nich obsiahnuté sa vo vode ľahko rozpúšťajú, a tak účinkujú oveľa rýchlejšie ako vo forme tabliet. Navyše horúce pary uvoľňujú dýchacie cesty, a preto vďaka hot drinkom doplníte telu aj potrebné tekutiny.

HERBALMED® Hot drink Dr. Weiss je výživový doplnok so sladidlami, ktorý obsahuje kombináciu 20 šetrných a hlavne účinných rastlinných extraktov vhodných aj pre tehotné a dojčiace ženy a deti od 3 rokov. Na uvoľnenie dýchacích ciest a podporu imunity stavte na hot drink s obsahom eukalyptu, lipy a materinej dúšky. Pre ľahšie vykašliavanie a normálnu funkciu priedušiek dajte zase prednosť horúcemu nápoju s obsahom skorocelu, tymiánu a ďalších byliniek. Hot drinky je možné navyše užívať spoločne s antibiotikami a liekmi s obsahom paracetamolu a ibuprofénu.

Ešte silnejšie zloženie posilnené o prírodný kofeín ponúka HERBALMED® Hot drink FORTE Dr. Weiss s kofeínom. Práve ten zaručuje rýchlejší nástup účinku, potlačenie únavy a komplexnejšie pôsobenie. Navyše v každom vrecúšku tohto výživového doplnku so sladidlami nájdete štandardizovaný obsah 20 extraktov z liečivých bylín na čele s materinou dúškou, ktoré majú blahodárne účinky. Hot drink FORTE je možné užívať spoločne s antibiotikami a liekmi s obsahom paracetamolu a ibuprofénu, ale nemôžu ho užívať tehotné a dojčiace ženy a deti.

odkaz
thumbnail Banner Dr.Weiss, pr, nepouzivat

Sirupy sú osvedčená voľba!

Pokiaľ vás a vaše deti často trápi kašeľ, potom by vo vašej lekárničke nemali chýbať multibylinné sirupy, ktoré sú vhodné ako na suchý, tak i na vlhký kašeľ.

Pre dospelých je vhodná zdravotnícka pomôcka STOPKAŠEĽ® Medical sirup Dr. Weiss obsahujúci unikátnu kombináciu účinných bylinných extraktov s násobným efektom 5 bylín, ktoré upokojujú podráždený krk, uľavujú pri kašli a obmedzujú tvorbu hlienu.

Špeciálne pre deti bola vyvinutá zdravotnícka pomôcka STOPKAŠEĽ® Medical sirup OD 1 ROKA s extraktmi zo skorocelu, bazalky, materinej dúšky, šípky a slezu. Ako jediný bylinný prípravok obsahuje aj betaglukány a selén na podporu imunitného systému detí, takže pôsobia rýchlejšie a účinnejšie. Oba sirupy majú veľmi príjemnú chuť, ktorá nielen deťom uľahčuje užívanie. Zároveň sú vhodné pre diabetikov aj tehotné a dojčiace ženy.

chyba