Kilá dole rýchlosťou blesku

S rastúcim vekom môže byť náročnejšie zbaviť sa nadbytočných kíl. Deje sa to kvôli poklesu niektorých hormónov a spomaleniu metabolizmu. Štíhla postava už nemusí byť len Váš sen, stačí len dodržiavať zdravý životný štýl, vyhýbať sa nezmyselným diétam, pravidelne cvičiť a hlavne to nevzdávať!

12.01.2024 00:00
shutterstock 2303441807pr, nepouzivat Foto:

Menopauza nemusí znamenať zbohom, krásna postava

Po štyridsiatke prechádzajú ženy z plodného života do zrelého veku, čo so sebou prináša mnoho zmien. Ide o menopauzu, ktorej sa žiadna žena nevyhne. Menopauza je síce náročnejším obdobím v živote ženy, ale nie je to nič, čo by silná a sebavedomá žena nezvládla. Ide o prirodzený proces v živote ženy, počas ktorého môže dochádzať k nárastu hmotnosti a zmene tvaru postavy. A práve kvôli poklesu niektorých hormónov a spomaleniu metabolizmu je problematickejšie sa nadbytočných kíl zbaviť. Nie je to ale nemožné!

Vyhnite sa nezmyselným diétam

Zabudnite na všetky drastické diéty, ktoré síce môžu sľubovať vytúžené výsledky za niekoľko týždňov, ak nie dní. Váha síce pôjde dole rýchlo, ale vy budete hladná a unavená. A v tomto režime nemožno vydržať dlho. Po nejakej dobe sa opäť vrátite k pôvodným návykom a váha pôjde opäť hore. Oveľa lepšie je si nájsť spôsob stravovania, o ktorom budete vedieť, že u neho budete vedieť vydržať dlhodobo.

Strava a pohyb sú kľúčom k úspechu

Pri nedostatku živín si bude naše telo ukladať tuky do zásob, a preto je nutné dodržiavať pravidelné a hlavne vyvážené porcie. Porcií by sme najlepšie mali zjesť 5 a tanier by mal obsahovať bielkoviny, tuky aj sacharidy. Dôležité je tiež nenahradzovať si prílohy iba zeleninou. Porciu zeleniny navyše by ste naopak mali pridať, ideálne množstvo zjedenej zeleniny je 300 gramov za deň. Zabudnite tiež na pravidlo, že po 17. hodine sa už neje. Posledné jedlo by ste si mali dať najneskôr 2 hodiny pred spaním.

Pri chudnutí je niekedy nutné vyvarovať sa niektorým jedlám a potravinám, ktoré môžu prispievať k nárastu váhy. Nie je ale potrebné tieto potraviny striktne vyraďovať a obmedzovať sa, nemal by ale byť súčasťou vášho každodenného jedálnička. K týmto potravinám patria tučné a vyprážané jedlá, údeniny, sladké pečivo, sladkosti či alkoholické nápoje.

Príbytok váhy po štyridsiatke môže byť navyše podporený sedavým spôsobom života, a preto je dobré sa zamerať, aby telo malo dostatok pohybu. Práve podiel svalovej hmoty v tele má veľký vplyv na rýchlosť metabolizmu. Svaly totiž spotrebúvajú viac energie ako tuková hmota, a preto je v tomto období ideálny silový tréning. S pribúdajúcim vekom totiž svaly ochabujú a pravidelným cvičením tomu zabránite.

Relaxácia je tiež potrebná

Keď sa vám bude zdať, že vaša všetka snaha, usilovnosť a úsilie sú zbytočné a vy stále v zrkadle vidíte nelichotivú postavu, je to možno aj tým, že nedostatočne odpočívate. Relax a odpočinok je rovnako dôležitý ako byť aktívny. Málo spánku prináša telu stres a veľmi dobre vieme, že stres pôsobí zle nielen na naše myslenie, ale aj na naše telo. Spite tak dlho, aby bolo telo oddýchnuté, a vy ste sa necítila unavená. Niekomu stačí 6 hodín, niekto potrebuje 8 hodín spánku. Každé telo je iné, a preto ho počúvajte.

Buďte pozitívna

Proces starnutia nemožno obísť, a hlavne to nie je nič, čo vám malo zobrať sebavedomie. Zdravé sebavedomie je schopnosť uvedomovať si nielen svoje prednosti, ale aj nedostatky. Zo svojich nezdarov sa nezrútiť, povzniesť sa nad ne, ale hlavne proti nim rázne zakročiť. Život po menopauze síce vyžaduje viac úsilia, čo sa týka pohybu, stravy, aby vaše telo zostalo v takej kondícii, v akej ste zvyknutá, ale spokojný a zdravý život za túto snahu rozhodne stojí.

odkaz
thumbnail Banner Bellasin Celluslim SK 1650x925, pr, nepouzivat

Výživové doplnky môžu tiež pomôcť

Niekedy ale ani všetko to cvičenie a strava nestačí, a preto sa nehanbite v týchto situáciách využiť nejakých pomocníkov. S kilami dole vám môže pomôcť výživový doplnok Bellasin Celluslim, ktorý bol vyvinutý špeciálne pre potreby ženského organizmu po 40. roku života. Nové zložené s účinnými zložkami pre redukciu celulitídy podporuje aj obsiahnutý zelený čaj napomáhajúci efektívnemu chudnutiu a kontrole ukladania tukov. Ďalej prípravok obsahuje aj ľan, ktorý pomáha udržiavať pocit sýtosti a znižovať nadmernú chuť do jedla. Navyše tiež obsiahnutý extrakt zo semien červeného hrozna zmierňuje celulitídu a ďatelina lúčna tlmí menopauzálne problémy, ako sú návaly tepla, potenie, nepokoj a podráždenosť.

chyba