Už žiadne drastické diéty alebo prepite sa k vysnívanej postave!

Tiež si každý rok v januári dávate predsavzatie, že konečne schudnete, ale nikdy sa vám to nepodarí? Držíte drastické diéty, po ktorých sa vždy dostaví nežiaduci jojo efekt? S tým už je koniec! Vďaka našim tipom sa vám to tento rok konečne podarí!

10.01.2024 00:00
thumbnail shutterstock 341437580, pr, nepouzivat Foto:

S blížiacim sa príchodom nového roka mnoho ľudí hodnotí uplynulý rok a vytyčuje si ciele, ktoré chcú v novom roku dosiahnuť. Medzi stálice patrí chudnutie. Mnoho žien však toto predsavzatie nedodrží, napríklad kvôli neudržateľnej diéte pripomínajúcej skôr hladovku alebo kvôli slabej vôli.

Všetko s mierou

Pri chudnutí hrá veľkú rolu strava. Väčšina žien sa však uchýli k nejakej nezmyselnej reštriktívnej diéte, ktorá nie je z dlhodobého hľadiska udržateľná. Poznáte heslo „všetko s mierou“? Tak to pri zdravom chudnutí rozhodne platí. Nie je totiž dobré vyraďovať určité skupiny potravín z jedálnička. Ako mnohí odborníci hovoria, neexistuje nezdravé jedlo, len nezdravé množstvo. Drastické obmedzovanie určitých druhov potravín vedie v konečnom dôsledku k tomu, že naše telo hladuje a môžu nás prepadať večerné chute, pri ktorých vyluxujeme celú chladničku. Pár kúskov pizze alebo čokolády raz za čas váš progres v chudnutí určite nenaruší. Nesmiete sa však týmito potravinami napchávať každý deň. Snažte sa jedlo rozdeliť do 3–5 porcií a mať v každom chode dostatok bielkovín, tukov aj sacharidov. Jedlo vyberajte čerstvé a čo najmenej priemyselne spracované. Dôležitú úlohu zohráva aj pestrosť nášho jedálnička. Skúšajte nové zdravé recepty. Aj taký zemiakový šalát alebo vianočné pečivo môžete urobiť v odľahčenej verzii, stačí len nahradiť pár surovín.

Nájdite si pohyb, ktorý vás baví

Aj keď sa dá schudnúť len stravou, pohyb je pre naše fyzické, ale aj psychické zdravie veľmi dôležitý. Nebaví vás cvičenie vo fitness centre? Nevadí, nájdite si šport, ktorý vám vyhovuje. Skvelá je joga, vďaka ktorej spevníte celé telo alebo napríklad plávanie, beh či cyklistika. Na internete nájdete mnoho videí na cvičenie alebo si môžete stiahnuť najrôznejšie aplikácie, kde nájdete kompletné stravovacie a cvičebné plány na doma. Nemusíte sa tak trápiť s vymýšľaním cvikov a na domáce cvičenie vám mnohokrát postačí len vlastné telo či pár jednoručných činiek a podložka.

Vláknina – najlepší pomocník pri chudnutí

Pri chudnutí je vhodné konzumovať také potraviny, ktoré obsahujú vysoké množstvo vlákniny. Vláknina, najmä tá rozpustná, totiž v žalúdku napučí a tým zväčší svoj objem. Navodí tak pocit sýtosti a vám vystačí aj menšie množstvo jedla bez pocitu hladu. Najviac vlákniny nájdete v strukovinách, ovse, celozrnnom pečive, ľanových či chia semienkach alebo v niektorých druhoch ovocia, napr. v jablku, banánoch a pod. Dospelý človek by mal za deň prijať okolo 30 g vlákniny. Nie každý z nás je schopný toto množstvo prijať, preto je dobré doplniť vlákninu pomocou výživových doplnkov.

Tajomstvo chudnutia v jednom nápoji

Vyskúšať môžete nový výživový doplnok Lipoxal BodyForm Drink. Jedná sa o novú generáciu prípravku na chudnutie značky Lipoxal, ktorá má viac ako 15-ročnú tradíciu na lekárenskom trhu. Inovované zloženie Lipoxalu prináša nové vedecky overené účinné látky ako je opuncia, ľan, L-Citrulín, zeler alebo vinič hroznorodý. Užívanie opuncie preukázateľne obmedzuje ukladanie tuku, zlepšuje metabolizmus a upravuje telesnú hmotnosť. Zeler s púpavou lekárskou odvodňujú organizmus a uľahčujú detoxikáciu. Pocit sýtosti podporí ľan, ktorý navyše tlmí nadmernú chuť do jedla. Stav pokožky a zmiernenie celulitídy má v BodyForm Drinku na svedomí vinič hroznorodý. Zelený čaj potom stimuluje spaľovanie tukov a urýchľuje metabolizmus. Lipoxal je ďalej obohatený o ďalšie účinné zložky (napr. BCAA, synefrín, atď.), ktoré slúžia najmä na formovanie postavy.

odkaz
thumbnail Banner Lipoxal Body Form, pr, nepouzivat

Jednoduché užívanie

Lipoxal BodyForm vo forme drinku predstavuje revolúciu v chudnutí. V jednom vrecúšku lahodného drinku prijmete rovnaké množstvo účinných látok ako predtým v 6 tabletách výživového doplnku Lipoxal UltraFit. Vrecúško stačí nasypať do pohára, zaliať cca 300 ml vody, dôkladne zamiešať a nechať asi 5 minút odstáť. Potom obsah v pohári opäť zamiešajte a vypite. Lipoxal BodyForm drink neobsahuje žiadne kalórie a je tak skvelým pomocníkom v redukčnej diéte. Drink si môžete dopriať kedykoľvek pred hlavným jedlom alebo miesto dopoludňajšej či popoludňajšej desiaty, pretože vás naozaj na dlho zasýti. Lipoxal BodyForm drink dostanete v lekárňach v mesačnom balení po 30 vrecúškach. Vrecúško tak môžete mať vždy so sebou, ak napr. nestíhate hlavné jedlo alebo ste si zabudli pripravenú desiatu doma.

chyba