Aby váš metabolizmus opäť pracoval na plné obrátky, potrebujete prijímať dostatok vitamínov a vlákniny. Skvelým pomocníkom na ceste za zdravím a vitalitou sú najmä čerstvé šťavy. Nielenže odľahčia trávenie, ale aj skvele chutia a môžete ich mať poruke kdekoľvek a kedykoľvek.
Tip pre zaneprázdnených
Ak si ich nestíhate pripraviť doma, skúste šťavy od značky K-Bio, ktoré nájdete exkluzívne v Kauflande. Nielenže podporia vaše trávenie, ale zároveň nakopnú ťažko skúšanú imunitu. Ak siahnete po produktoch s označením K-Bio, máte navyše istotu, že neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy.
Vyskúšajte mrkvovú
Vedeli ste, že mrkvová šťava zlepšuje nielen zrak, ale tiež zdravý vzhľad pokožky? Mrkvovú šťavu pre jej prirodzene sladkú chuť zvyknú milovať aj tí najmenší. Môžete ju podávať samostatne ako nápoj alebo používať ako prísadu do omáčok, polievok či do kaše. A čo je skvelé, výborne chutí aj v rýchlej polievke od obľúbeného foodblogera, Pána Tymiána.
Mrkvová polievka podľa Pána Tymiána
Ingrediencie:
800 g mrkvy
500 ml mrkvovej šťavy K-Bio
80 g šalotky
45 g zázvoru
2 PL masla
1 dl smotany na varenie
soľ
čierne mleté korenie
kôra z polovice citrónu
Pesto:
60 g mrkvovej vňate
100 g mandlí
26 g strúhaného parmezánu
1 dl olivového oleja
čierne mleté korenie
šťava z polovice citrónu
Postup:
Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a zázvor. Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska 0,5 cm hrubé. Keď cibuľa chytí zlatistú farbu, pridáme mrkvu a restujeme 2 – 3 minúty. Zmes osolíme a okoreníme, pridáme mrkvovú šťavu K-Bio a vodu tak, aby bola tekutina 1 cm nad úrovňou mrkvy. Varíme, kým mrkva nezmäkne.
Pripravíme si pesto. Mrkvovú vňať umyjeme a osušíme. Do mixéra pridáme všetky ingrediencie a rozmixujeme. Pesto podľa potreby dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
Keď mrkva zmäkne, rozmixujeme ju v mixéri. Mrkvový krém vrátime do hrnca, privedieme ho do varu, zahustíme smotanou a minútku povaríme. Na záver dochutíme soľou, korením, prípadne aj kôrou z citróna.