Privítajte jar s perfektným zrakom. Prečo čakať?

S príchodom jari pribúda viac svetla a prebúdza sa aj príroda. Prebudiť sa však môžu aj vaše oči. Privítajte jar s perfektným zrakom a podstúpte operáciu očí.

04.03.2020 00:00
iClinic, PR článok, nepoužívať Foto:

V súvislosti s predĺžením pôsobenia denného svetla sa prebúdza nielen príroda, ale aktivuje sa aj život vo zvieracej ríši. A hoci by sa to možno na prvý pohľad ani nezdalo, jar má vplyv aj na nás ľudí. Náš organizmus jednoducho vníma toto ročné obdobie ako akýsi reštart. Zjari sa začíname viac hýbať, a dokonca si aj naše telo prirodzene pýta iný druh stravy. Jar teda treba v prvom rade vnímať ako šancu na nový začiatok. A tú si zaslúžia aj naše oči. „Zhoršenie zraku je národným a globálnym zdravotným problémom, ktorý má negatívny vplyv na telesné a duševné zdravie. Osobám so zrakovým postihnutím hrozí obzvlášť vysoké riziko chronických zdravotných stavov, úrazov, sociálneho vyradenia, depresie a úmrtnosti,“ varuje Americká akadémia oftalmológie.

Ak teda chcete zlepšiť svoje celkové zdravie, nemali by ste zabúdať ani na svoj zrak. Pomôže mu nielen vyvážená strava, ale najmä pravidelné preventívne vyšetrenia u očného lekára. Ten môže totiž včas odhaliť rôzne očné problémy.

Najlepšie riešenie

V závislosti od diagnózy môžeme zrak skorigovať vďaka rôznym očným cvikom, dioptrickým okuliarom či kontaktným šošovkám. Čoraz viac ľudí však podstupuje operáciu očí, ktorá problém nielen skoriguje, no najmä vyrieši.

Laserová operácia očí však ponúka viacero benefitov. V rámci celého procesu vás totiž neminie komplexné očné vyšetrenie a individuálny prístup ku každému pacientovi, výsledkom čoho je riešenie „šité“ na mieru. Zákroky sú precízne, presné a hlavne bezpečné. Výhodou laseru je najmä to, že zákrok je bezbolestný a rýchly a ak nenastanú žiadne komplikácie, môžete ísť hneď po ňom do pohodlia svojho domova.

Kedy je najlepší čas na zákrok?

V podstate kedykoľvek, pretože pre tieto zákroky neexistuje lepšie alebo horšie obdobie. Výnimkou sú jedine pacienti, ktorí trpia niektorými druhmi alergie na peľ, trávy a podobne. Tie totiž spôsobujú rôzne očné problémy, ako je svrbenie, rezanie či pálenie očí alebo dokonca opuch spojovky. A ak zanedbáme či podceníme liečbu, výsledkom môže byť dokonca zápal rohovky a hlbších štruktúr oka, čo môže viesť až k zhoršeniu videnia. Takejto skupine alergikov sa preto neodporúča absolvovanie laserovej operácie práve v období, keď ich tieto ťažkosti trápia.

Ak však netrpíte žiadnou alergiou spojenou s bujnením prírody, ste na laserovú operáciu očí vhodným adeptom. Stačí iba nabrať odvahu, navštíviť očnú kliniku a raz a navždy vyriešiť svoj očný problém. Na jar si teda môžete zaostriť s novým zrakom, ktorý zlepší kvalitu vášho života.

chyba