Dajte svojim vlasom druhú šancu

Neviete ako urýchliť rast vlasov na vašej hlave a rýchlo získať dlhý a krásny cop alebo hustý porast? Naše odporúčania a ľudové recepty vám tento problém pomôžu vyriešiť behom niekoľkých týždňov.

20.08.2019 08:55
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Odmietnutie nosiť klobúk alebo inú pokrývku hlavy v horúčavách sa nevypláca. Rovnako tak ani zlá strava a používanie produktov špeciálnej starostlivosti s vysokým obsahom chémie. Tieto faktory môžu viesť k problémom, dôsledkom čoho budú vaše vlasy vyzerať nezdravo, slabo a matne.

Ak chcete vedieť, ako správne urýchliť rast vlasov, obnoviť ich silu, zdravie a lesk, musíte na tomto ciel tvrdo zapracovať. Domáca maska na posilnenie a rast vlasov sa považuje za jeden z účinných nástrojov, ktoré sú určené na použitie v takýchto prípadoch. Má veľa variantov a je vyrobená z rôznych ingrediencií. Ani to však nie je všetko.

Vyskúšajte diétu na urýchlenie rastu vlasov

Vývoj a rast ženských alebo mužských vlasov je úplne závislý na strave, a preto musí byť bohatá a rozmanitá. To znamená, že na vašom stole nesmú chýbať tieto produkty:

  • Vajcia, ryby, morské plody a otruby, ktoré sú bohaté na bielkoviny a omega-3 mastné kyseliny;
  • Rôzne semená, rastlinné oleje (nerafinované) sú hlavnými zdrojmi keratínu;
  • Mliečne výrobky – obsahujú vápnik;
  • Kvasinky, orechy a ovsené vločky sú dobrou zásobárňou biotínu, špeciálnej látky, ktorá pomáha prameňom vlasov rásť rýchlejšie.

Vyhýbať by ste sa mali príliš koreneným, slaným a sladkým jedlám. Takáto strava nebude prospešná ani pre zvyšok vášho tela.

Špeciálna starostlivosť

Ak chcete zlepšiť stav vlasov, mali by ste venovať osobitnú pozornosť šampónom a balzamom, ktoré používate. Desivá predstava je, že v 96 % šampónov populárnych značiek sú komponenty, ktoré nášmu telu len škodia.

Chemické zložky v nich obsiahnuté ničia štruktúru kučeravých vlasov, vlasy sa stávajú krehkými, strácajú elasticitu a pevnosť, farba vybledne. Najhoršie však je, že sa tento prípravok alebo jeho látka (sulfát, parabén, ftalát alebo silikóny) dostanú do pečene, srdca, pľúc, hromadia sa v orgánoch a môžu spôsobiť vážne komplikácie. Odporúčame vám, aby ste prestali používať prostriedky, v ktorých sa táto chémia nachádza a venovali výberu kozmetických prípravkov na vlasy náležitú pozornosť.

Ak sa pod vypadávanie vlasov podpísala genetika alebo vplyv stresu či hormónov, môžete vyskúšať nastreľovanie vlasov, ktoré má zaručený efekt. Behom niekoľkých týždňov budete mať vďaka tejto procedúre zasa krásne a bohaté vlasy.

Robte si masáž hlavy

Dobre vyživuje folikuly. Takáto masáž by sa však mala vykonávať veľmi opatrne – ľahkými pohybmi a trením s pomocou prstov a hrebeňa nič nepokazíte. Nebudete na ňu potrebovať viac ako 10 minút denne.

Ľudový prostriedok na rast vlasov

Chcete vedieť, ako si môžete urýchliť rast vlasov vo svojom domácom prostredí? Niektoré ľudové recepty nefungujú o nič horšie, ako masky, šampóny a balzamy v obchode.

Lopúchový olej

Jeden z najlacnejších a najúčinnejších prostriedkov na urýchlenie rastu prameňov. Zahrejte ho vo vodnom kúpeli, vmasírujte ho na epidermu a nechajte pôsobiť asi hodinu. Masku potom opláchnite šampónom bez parabénov a iných škodlivých látok. V prípade potreby kombinujte lopúchový olej s citrónovou šťavou a vaječným žĺtkom. Pre tých, ktorí chcú dosiahnuť veľmi rýchly výsledok, odporúčame kúpiť si lopúchový olej s korením.

Nenechávajte nič na náhodu a nerobte zo seba pokusných králikov. Vaše vlasy sú predsa to najcennejšie čo máte.

„A nezabúdajte, že zem sa teší dotyku vašich bosých nôh a vietor sa túži pohrávať s vašimi vlasmi.“
(Chalíl Džibrán)

chyba