Ako vám náramkové hodinky pomôžu uspieť na pracovnom pohovore

Množstvo ľudí sa počas prípravy na pracovný pohovor sústredí na prezentáciu svojich profesných skúseností, pozitívnych vlastností a všetkých atribútov životopisu, o ktoré má potenciálny zamestnávateľ záujem. Je však toho omnoho viac, čo vám môže pomôcť uspieť, od vhodne zvoleného oblečenia cez obuv až po nenápadné detaily, ako sú náramkové hodinky.

03.03.2022 11:55
seocentrum, pr nepouzivat Foto:

Nielen vaša pracovná história a charakterové vlastnosti, ale tiež vzhľad dokážu vypovedať veľa o tom, či sa na danú pracovnú pozíciu hodíte. Na to, aby ste zanechali dobrý prvý dojem, máte len jeden pokus, a práve profesionálny outfit vám s tým pomôže. Vhodne zvolené oblečenie a doplnky, s ktorými sa budete cítiť dobre, vám zároveň pomôžu byť sebaistejší a energickejší. Práve náramkové hodinky môžu predstavovať vaše eso v rukáve. Čo o vás na pracovnom pohovore môžu vypovedať?

Zvýšená produktivita

Nielen priamo na pohovore, ale aj počas iných príležitostí môžete dať najavo, že sa naplno dokážete sústrediť na svoje povinnosti. Používaním náramkových hodiniek totiž dokážete obmedziť používanie mobilného telefónu. Práve vďaka hodinkám nemusíte telefón vyťahovať z vrecka tak často. Aj keď na mobile niekedy kontrolujete len čas, vášmu okoliu sa môže mylne zdať, že mu nevenujete dostatočnú pozornosť kvôli sociálnym sieťam, odpisovaniu na správy alebo internetu. Zároveň platí, že čím častejšie budete siahať po mobile, tým jednoduchšie sa naruší vaša koncentrácia. Kontrola času na hodinkách je naopak nenápadná a nenaruší prvý dojem.

Foto: Karen Markosyan
seocentrum, pr nepouzivat

Spoľahlivosť

Hodinky so sebou nesú nielen praktickú funkciu ukazovateľa času, ale tiež hlbšiu symboliku. Váš potenciálny zamestnávateľ vďaka nim nadobudne pocit, že si dávate záležať na tom, aby ste na dohodnuté stretnutia a dôležité príležitosti chodili načas, ak nie aj rovno s predstihom. Tým sa prehlbuje aj pozitívna mienka o vašej zodpovednosti a puntičkárstve. Zároveň tiež dávate najavo, že si vážite nielen svojho času, ale aj času iných, ktorí vám venujú ten svoj. Precíznosť vašej povahy a tiež vykonanej práce, oboje môžete zdôrazniť nosením prepracovaných kúskov, ako sú napríklad hodinky značky Citizen s chronografom a ukazovateľom dátumu. Čím viac detailov, tým viac o vás doplnok dokáže vypovedať.

Osobnosť

Ak si myslíte, že sa na pracovnú pozíciu perfektne hodíte, mali by ste to dať najavo práve hodinkami. Tie môžu v tomto prípade vyjadriť vašu osobnosť. Hľadá zamestnávateľ športovo založeného a aktívneho človeka? Stavte na športové hodinky, ktoré o vás vypovedia, ako radi máte dobrodružstvo a nebojíte sa nových výziev. Hodinkami s viacerými subciferníkmi dáte najavo, že dokážete riešiť komplikované problémy, ktoré navyše vnímate komplexne. Ak apelujete na pozíciu v umeleckej oblasti, môžete pokojne siahnuť po výstrednom alebo nápaditom kúsku. Veď koho by neočarili napríklad imidžové hodinky Police so sčasti priehľadným ciferníkom a kvetinovým dekorom?

Profesionálny look

Okrem toho, že sa chystáte očariť svojím životopisom, je dôležité dať najavo vážnosť, s ktorou k pohovoru pristupujete. Keď dáte zamestnávateľovi najavo, že ste sa pripravili nielen na samotný rozhovor, ale dali ste si záležať aj na outfite, plusové body sú vaše. Správne zvolené oblečenie a k nemu nakombinované doplnky tvoria polovicu prvého dojmu. Zanechajte teda za sebou ten najlepší! S tým vám pomôže pár základných pravidiel. Kovové prvky vášho outfitu musia spolu ladiť, to znamená, strieborné hodinky noste k doplnkom, ktoré sú rovnako strieborné. Jedná sa napríklad o pracku na opasku, sponu na kravate alebo šperky. Naopak, ak máte zlaté hodinky, siahnite po zlatých doplnkoch. Čierny remienok hodiniek noste v prípade, že máte na sebe čierny opasok a topánky. A naopak, hnedý remienok noste k hnedým módnym doplnkom.

Vďaka hodinkám sa budete na pohovore cítiť sebaistejší a pomôžu vám dodať zdravé sebavedomie. Úspech je kombináciou viacerých faktorov, predovšetkým vašich osobných kvalít. Avšak sú to práve detaily, ktoré môžu rozhodnúť o tom, či pripadne pracovná pozícia práve vám.

chyba