5 dôvodov, prečo väčšina z nás mení mobil každé dva roky

Podľa aktuálnych prieskumov iba 8 percent všetkých používateľov mobilov vlastní model, ktorý je starší ako dva roky. Prečo? Aký je dôvod nákupu neustále nových modelov? Pretože je nový smartfón rýchlejší a krajší ako ten starý? Budete prekvapení, ale dôvody sú úplne iné.

23.12.2021 00:00
seocentrum, PR, nepouzivat Foto:

Asi dvaja z troch Slovákov vlastnia mobilný telefón. To je vysoké percento ľudí, ktorí si bez tohto špičkového zariadenia svoj život nevedia predstaviť a radšej by sa zaobišli bez auta ako plne funkčného smartfónu.

Ani celosvetové čísla nie sú na tom o nič horšie. Len niečo cez 8 % ľudí vlastní svoj mobil dlhšie ako dva roky. Teda kúpa nového mobilu je veľmi žiadaná. Prečo?

Vlastnosti a kritériá, pre ktoré investujeme do nových mobilov

Myslíte si, že mnohí si kúpia nový Samsung, pretože ten starý je pokazený? Pretože praskol displej, alebo sa niekde trocha používaním ošúchal? Áno, aj preto. To ale nie je hlavný a jediný dôvod nového nákupu mobilu. Je zrejmé, že problém je niekde inde. A nasledujúci zoznam vám prezradí, kde presne:

1. Rýchlo vybitá a slabá batéria.

2. Pokazený alebo rozbitý displej.

3. Nové a lepšie funkcie.

4. Malé rozlíšenie fotoaparátu.

5. Pomalý operačný systém.

Kroky, na ktoré treba myslieť, keď kupujete nový mobil

Napriek tomu, že sa výdrž batérie uvádza ako hlavný dôvod nového nákupu mobilu, kritériá, podľa ktorých by ste sa mali riadiť pri výbere, sú iné. Ako prvé zaujíma zákazníkov odolný displej. Viac ako 90 % ľudí sa orientuje aj na samotné spracovanie zariadenia a jeho povrchovú úpravu, pretože predsa len, aj dva roky je dosť dlhá doba, počas ktorej je mobil vystavený mnohým rizikám poškodenia.

Samozrejme, aby ste boli s novým smartfónom spokojní, je potrebné nakupovať u overeného predajcu, ktorého na našom trhu zastupuje napríklad Mobilonline. Nemali by ste v dnešnej dobe zabúdať aj na udržateľnosť zariadenia a to, čo s ním urobíte, keď vám doslúži.

Vyberajte preto nielen na základe dizajnu a značky, ale všetkých dôležitých parametrov. Len potom bude mobil plnohodnotným asistentom vašich každodenných krokov na dlhú dobu.

chyba