Dvíhanie latky: Bang & Olufsen dnes predstavuje Beosound Theatre

Dánska audio značka Bang & Olufsen dnes predstavila Beosound Theatre, s ambíciou stať sa najvýkonnejším a najpôsobivejším soundbarom na svete.

26.10.2022 00:00
Bang   Olufsen, pr, nepouzivat Foto:

Modulárne dizajnové myslenie platí aj pre TV obrazovky a kryt soundbaru, ktoré sú vymeniteľné. Hliníkové „krídla“ sú taktiež rozšíriteľné pre zákazníkov, ktorých TV obrazovky sa pri modernizácii aktualizujú, čo dokazuje, že Beosound Theatre naďalej poskytuje dokonale integrované riešenia pre väčšiu dlhovekosť .

„Vieme, že naši zákazníci chcú investovať do produktov, ktoré vydržia a preto je Beosound Theatre modulárne navrhnutý ak, aby v priebehu svojej životnosti vydržal veľa televízorov. Vytvorili sme riešenie, ktoré vám umožní aktualizovať váš produkt namiesto jeho výmeny a produkt, ktorý sa môže časom vyvíjať s vami“, povedal vedúci oddelenia cirkularity produktov, Mads Kogsgaard Hansen. A ďalej pokračoval: „Držiak rozhrania Beosound Theatre poskytuje možnosť pripojiť k soundbaru takmer akúkoľvek obrazovku. To znamená, že ľudia nemusia investovať do nového televízora, ale jednoducho si môžu vybrať to, čo sami považujú za najlepšie TV riešenie.“

Držiak rozhrania je motorizovaný a tvorí bezproblémové prepojenie medzi stojanom a TV obrazovkou. Tento držiak šikovne skryte akýkoľvek neporiadok a prezentuje televízor ako jeden integrovaný dizajn a zahŕňa priehradku na umiestnenie smart TV boxov a a prebytočných káblov.

OD SOUNDBARU K ZVUKOVÉMU CENTRU

Hoci je soundbar Beosound Theatre výkonné riešenie na princípe jedného produktu, môže sa vyvinúť tak, aby sa dal použiť ako špecializované zvukové centrum, ktoré poskytuje nové príležitosti na vybudovanie vášho domáceho kina. Počnúc siedmimi zabudovanými výstupmi a podporou až 16 externých reproduktorov, môže byť srdcom plnohodnotnej priestorovej konfigurácie Dolby Atmos 7.1.4. V tomto nastavení funguje Beosound Theatre ako centrálny reproduktor, ktorý spája dekódovanie Dolby Atmos a prispôsobené následné spracovanie s patentovaným algoritmom True Image spoločnosti Bang & Olufsen , aby sa maximalizovali možnosti všetkých reproduktorov Bang & Olufsen.

Okrem toho, Beosound Theatre prichádza s novým systémom riadenia basov, ktorý sa nepodobá ničomu inému. Tam, kde iné systémy jednoducho odosielajú basy do najvýkonnejšieho reproduktora – zvyčajne do subwoofera – Beosound Theatre využíva všetky reproduktory Bang & Olufsen v systéme, aby spolupracovali ako jeden celok. To vám dáva nielen maximálny potenciál celého systému, ale pomáha taktiež kontrolovať rezonanciu vo vašej miestnosti počúvania, pričom zabezpečuje, že rôzne reproduktory pracujú spolu a nie proti sebe.

„Beosound Theatre si môžete kúpiť ako soundbar a neskôr pridať pár zadných reproduktorov, ako je napríklad Beolab 28 v trojuhol­níkovom usporiadaní ktoré poskytuje neuveriteľný priestorový zvukový výkon a zároveň pokračuje v zastrešujúcom cieli minimalizovania produktov, neporiadku a kompromisov vo vašom priestore. Všetko čo musíte urobiť, je pripojiť ich. Táto flexibilita taktiež znamená, že naši zákazníci nie sú obmedzení v ich počiatočnom rozhodnutí o kúpe, čo nám zase pomáha predĺžiť životnosť Beosound Theatre a zvýšiť pravdepodobnosť viacnásobného vlastníctva“, povedal hlavný technologický špecialista Jakob Dyreby.

Beosound Theatre, pr, nepouzivat

INŠPIROVANÉ LADNOSŤOU PLACHETNÍC

Beosound Theatre pokračuje v dizajnovej filozofii obľúbených produktov Bang & Olufsen, ako sú napríklad Beolab 8000, Beolab 18 a Beolab 28, ktoré sa zameriavali na to, aby sa veľká hlasitosť veľmi presne javila vyvážene.

Navrhnutý tak, aby reflektoval na plynulú ladnosť plachetníc, pôsobí lodný dizajn Beosound Theatre tak, ako keby odpočíval na hliníkovej čepeli a plával vo vzduchu ako jedna tekutá forma.

Táto ilúzia bola umne vytvorená prostredníctvom odborných znalostí v oblasti hliníka v továrni Factory 5 Bang & Olufsen v meste Struer v Dánsku. Stredne extrudovaný profil hliníka bol vyleštený a eloxovaný dvoma koncovými krytmi, ktoré boli vytvarované do zakriveného tvaru a rozdelené na štyri koncové kryty. To umožňuje, aby zakrivený okraj produktu hladko zapadol do plochého profilu soundbaru a vytvoril tak jeden jednotný celok.

Masívny dubový lamelový kryt bol vyrobený v rodinnej továrni v Dánsku a dokonale ladí so škálou reproduktorov Beolab od Bang & Olufsen, ako sú napríklad Beolab 18, Beolab 28 a Beolab 50. Dizajn lamiel, ktoré sa na svoje miesto prichytávajú a nie lepia znamená, že sa dajú ľahko demontovať alebo vymeniť, zatiaľ čo tkaninová verzia je navrhnutá tak, aby bola vizuálne jemnejším riešením, ktoré ľahko zapadne do akéhokoľvek interiéru.

JEDNODUCHÉ NASTAVENIE S NOVOU TECHNOLÓGIOU ROOMSENSE

Beosound Theatre prichádza s novou technológiou nastavenia od Bang & Olufsen nazývanou Roomsense. Po umiestnení externého mikrofónu do pozície počúvania bude Beosound Theatre spolupracovať s aplikáciou Bang & Olufsen na meraní vzdialenosti od poslucháča k soundbaru. Okrem toho však každému reproduktoru pridelí úlohu na základe ich rôznych umiestnení, vykoná kompenzáciu zvuku pre každý reproduktor, ak je umiestnený voľne, pri stene alebo v rohu, ako aj celkovú kompenzáciu miestnosti, aby sa zabránilo nežiaducej rezonancii.

„Vďaka technológii Roomsense môže každý vykonať dokonalé nastavenie v priebehu niekoľkých sekúnd. Ale rovnako dôležité je, že umožňuje všetky druhy umiestnenia reproduktorov, takže ľudia si môžu dekorovať svoje domácnosti tak, ako budú chcieť – nie na základe štandardného umiestnenia reproduktorov“, povedal Jakob Dyreby.

Beosound Theatre , pr, nepouzivat

POČÚVANIE BUDÚCEJ GENERÁCIE – PRE GENERÁCIE, KTORÉ PRÍDU

Nielen to, že Beosound Theatre ctí staré produkty Bang & Olufsen svojim nadčasovým dizajnovým jazykom, soundbar prichádza taktiež s vlastnou softvérovou platformou Bang & Olufsen nazývanou „Mozart“, ktorá pokračuje v dedičstve zabezpečovania bezproblémového prepojenia soundbar s produktmi až do roku 1986, čím sa vytvorilo medzigeneračné domáce audio nastavenie.

„Produkty, ako sú stĺpové reproduktory Beolab 6000 a Beolab 8000 milujú ľudia, ktorí oceňujú dizajn na celom svete a my sme ich ubezpečili, že ich môžu používať s Beosound Theatre hneď po vybalení zo škatule. Všetko, čo je potrebné urobiť, je prepojiť ich“, povedal šéf dizajnu Miklu Silvanto.

Okrem toho, že platforma Mozart rešpektuje minulosť, taktiež predvída budúcnosť. Keďže táto platforma je nabitá spracovaním výkonu a pamäťou, Bang & Olufsen môže v priebehu času predstaviť nové funkcie, možnosti a konektivitu, na zabezpečenie rovnako bezproblémového zážitku s nastaveniami domáceho kina v súčasnosti ako aj v nasledujúcich rokoch.

Môžete zakúpiť tu: www.bisaudio.sk alebo priamo na predajniach BIS audio.

chyba