Potrebuje vaše dieťa strojček na zuby? Využite zubný benefit!

Starostlivosť o zuby a chrup sa už aj u detí môžu vyšplhať do vysokých súm. Pravidelná dentálna hygiena, ale najmä náklady spojené s úpravou detského chrupu, pokiaľ trpí problémami so záhryzom, môžu byť naozaj vysoké. S naším benefitom to však nemusí byť pravda!

29.01.2024 00:00
thumbnail strojcek na zuby, pr, nepouzivat

Ak ste poistencom alebo poistenkou Union zdravotnej poisťovne, využiť môžete príspevok vo výške viac ako 300 eur, ak nie stačí urobiť zmenu zdravotnej poisťovne V rámci neho je príspevok 150 eur na odbornú starostlivosť o zuby. To znamená na profesionálnu dentálnu hygienu u zubnej lekárky či dentálnej hygieničky. Deti môžu časť tohto príspevku použiť na ošetrenie u ortodontistu alebo na zubný strojček.

Kedy ísť s dieťaťom k ortodontistovi?

Odporučiť by vás mala zubná lekárka alebo zubný lekár. Čeľustný ortopéd sa zaoberá liečením rôznych deformít v ústnej dutine, nesprávnym postavením zubov a čeľustí. Odporučí a predpíše rôzne typy ortodontických pomôcok – laicky zubných strojčekov.

Príspevok na zubný strojček

Moderné zubné strojčeky sú vyrobené z rôznych materiálov, mnohé sú prakticky neviditeľné a príjemné na nosenie. Znamená to, žiaľ, aj vysoké náklady na ich výrobu. Pre dieťa je ale dôležité, aby zubný strojček nosilo rado a najmä, aby sa jeho problém vyriešil už v detstve. Oplatí sa preto využiť príspevok 150 eur – časť na dentálnu hygienu a zvyšok na ošetrenie u čeľustnej ortopedičky alebo na zubný strojček.

Ani domáca dentálna hygiena nemusí byť drahá

Zo spomínaného príspevku 300 eur je ďalších viac ako 150 eur určených na nákup produktov domácej starostlivosti o chrup značky Oral-B. Príspevok vo výške až 120 eur využijete na nákup elektrických kefiek Oral-B iO a náhradných hlavíc. Príspevok môžete využiť v e-shope BENU lekárne. Viac ako 20 eur ročne zase môžete použiť na iné kvalitné produkty pre vašu domácu starostlivosť o zuby od Oral-B. Nakúpite ich rovnako, v e-shope BENU lekárne, pričom hodnota objednávky musí byť minimálne 10 eur a pri nákupe nad 10 eur, získate príspevok vo výške 50 percent z celkovej hodnoty vášho nákupu.

Výhodný dentálny balíček zložený zo zubných kefiek, dentálnej nite, ústnej vody a zubnej pasy, môžete získať zase s príspevkom 10 eur. Balíček má hodnotu 15,99 eur, v e-shope BENU lekárne ho však s príspevkom kúpite sa 5,99 eur.

Starostlivosť o zuby a ústnu dutinu je nevyhnutná pre celkové zdravie organizmu. Nejde však o lacnú záležitosť, ak vezmeme do úvahy prípadné doplatky v stomatologických ambulanciách, na dentálnej hygiene či u čeľustného ortopéda. S unikátnym príspevkom v hodnote viac ako 300 eur od Union zdravotnej poisťovne to však môžete mať o dosť jednoduchšie.

chyba