Študuj to, čo ťa baví a otestuj svoje poznatky v praxi

Študenti Univerzity sv. Cyrila a Metoda môžu pretaviť svoje vedomosti do praxe vďaka moderným učebniam. Prihlášky sa dajú podať do 30. apríla.

31.01.2024 00:00
1 U   uevodna   ue foto, pr, nepouzivat Foto:

Na univerzite si môžete vybrať zo 146 študijných programov na piatich fakultách a jednom inštitúte: Filozofická fakulta, Fakulta prírodných vied, Fakulta sociálnych vied, Fakulta masmediálnej komunikácie, Fakulta zdravotníckych vied a Inštitút manažmentu. Každá fakulta sa môže pochváliť priestormi na praktickú výučbu.

1. Špecializované priestory na výučbu fyzioterapie, ktoré poskytujú študentom možnosť vyskúšať si moderné prístroje na posúdenie rovnováhy pacienta alebo na zlepšenie stability a držania tela.

Špecializované priestory na výučbu... Foto: Filip Cepka
2 S ipecializovane ue priestory na vy ueuc ibu fyzioterapie Fakulta zdravotni ueckych vied UCM Zdroj Filip Cepka Špecializované priestory na výučbu fyzioterapie, Fakulta zdravotníckych vied UCM

2. Laboratórium geneticky modifikovaných organizmov má vybavenie aj pre prácu s kmeňmi niektorých vírusov.

Laboratórium geneticky modifikovaných... Foto: Filip Cepka
3 Laborato uerium geneticky modifikovany uech organizmov Fakulta pri uerodny uech vied UCM Zdroj Filip Cepka Laboratórium geneticky modifikovaných organizmov, Fakulta prírodných vied UCM

3. Televízne štúdio umožňuje nacvičovať mediálnu tvorbu v profesionálne vybavenom štúdiu, réžii, serverovni a v strižniach.

4. Tlmočnícke laboratórium má digitálnu výbavu na výučbu cudzích jazykov a rôznych techník tlmočenia.

Tlmočnícke laboratórium Filozofická Fakulta UCM Foto: Filip Cepka
4 Tlmoc ini uecke laborato uerium Filozoficka , pr, nepouzivat Tlmočnícke laboratórium Filozofická Fakulta UCM

5. Design Thinking laby slúžia na projektovú výučbu, v ktorej sa používa primárne metóda design thinkingu na plánovanie a realizáciu nápadov vo sfére marketingu či digitálnych hier.

6. Fotoateliéry poskytujú profesionálne prostredie na fotografickú tvorbu. Študenti majú následne možnosť vystavovať v Galérii Ľudovíta Hlaváča.

7. Neuromarke­tingové laboratórium pomáha skúmať preferencie zákazníka, jeho emócie a porozumieť vplyvu rôznych faktorov na spotrebiteľov.

8. Laboratórium geografických informačných systémov používa výpočtovú techniku, špecializované softvéry a digitálnu informáciu na vizualizáciu a štúdium širokého spektra javov prebiehajúcich na zemi.

9. Red Bull Gaming Hub slúži ako miesto na tréning e-športových tímov, výučbu, ale aj podujatia, akými sú e-športové turnaje.

10. Laboratórium pozitrónovej emisnej tomografie PET je jediné na Slovensku a umožňuje výskum v oblasti biomedicíny, farmácie, rastlinnej biológie a medicínskej diagnostiky.

11. Rozhlasové štúdio tvoria dve vysielacie štúdiá so špičkovou zvukovou technikou, réžiou a priestorom na nahrávanie podcastov.

Rozhlasové štúdio, Fakulta masmediálnej... Foto: Filip Cepka
7 Rozhlasove ue s itu uedio Fakulta masmedia, pr, nepouzivat Rozhlasové štúdio, Fakulta masmediálnej komunikácie UCM

12. Spektrometer jadrovej magnetickej rezonancie je prvý na Slovensku, ktorý sa používa na výučbu a slúži na identifikáciu organických zlúčenín, liečiv či enzýmov.

13. Streamingové štúdio poskytuje priestor na komentovanie a streaming digitálnych hier a zápasov elektronického športu.

14. Analyticko diagnostické centrum tvoria rôzne prístroje na identifikáciu a analýzu zmesí. Tvorí ho deväť špecializovaných laboratórií, medzi inými napríklad environmentálne, biotechnologické či rádioekologické.

Fakulta prírodných vied UCM Foto: Filip Cepka
Foto Fakulta pri uerodny uech vied UCM, pr, nepouzivst Fakulta prírodných vied UCM

Ak ešte stále váhaš, čo študovať, príď na Týždeň otvorených dverí na UCM, ktorý sa bude konať od 5.2. – 9.2. 2024. Jednotlivé fakulty pripravili zaujímavý program, prostredníctvom ktorého predstavia svoje študijné programy. Dozvieš sa všetko dôležité o možnostiach štúdia i uplatnení.

Fakulta sociálnych vied UCM Foto: Filip Cepka
Foto Fakulta socia uelnych vied UCM, pr, nepouzivat Fakulta sociálnych vied UCM
chyba