Viete, ktorá slovenská banka získala už druhýkrát prestížne medzinárodné ocenenie za udržateľnosť?

Americký magazín Global Finance zverejnil výsledky Sustainable Finance Awards za rok 2024. Na Slovensku získala toto ocenenie VÚB banka, ktorá je súčasťou talianskej skupiny Intesa Sanpaolo. Finančný sektor zohráva jednu z kľúčových úloh pri dosahovaní a podpore zodpovedného a udržateľného modelu podnikania, a preto VÚB banka vníma toto ocenenie ako potvrdenie svojej pripravenosti na tomto poli.

21.02.2024 00:00
shutterstock 767486674 Foto:

Víťazov vybrali experti magazínu Global Finance na základe odprezentovaných výsledkov bánk a nezávislého výskumu redakcie. Kritériá hodnotenia zahŕňali ciele riadenia projektov, ako aj merateľné úspechy vo financovaní environmentálnej a sociálnej udržateľnosti. Ocenenie odráža globálne aj regionálne úspechy v oblasti trvalo udržateľného financovania, financovania iniciatív určených na zmiernenie negatívnych dopadov zmeny klímy a na pomoc pri budovaní udržateľnejšej budúcnosti ľudstva.

"Trvalo udržateľný rozvoj a jeho financovanie je pre VÚB banku prioritou. Som veľmi rád, že Global Finance opäť ocenil našu snahu udelením tohto prestížneho ocenenia. Z doterajších štyroch ročníkov sme ich získali už dve. Vďaka synergii s našou materskou skupinou Intesa Sanpaolo dokážeme na Slovensku pomáhať firmám financovať zaujímavé projekty zamerané na ich energetickú efektivitu, rozširovanie podnikania, zvyšovanie zamestnanosti či kvalitnejšieho a zdravšieho pracovného prostredia. Pomáhame celej krajine s prechodom na zelenú ekonomiku a takisto sme významným partnerom aj mestám a obciam, aby mohli intenzívnejšie rekonštruovať budovy vo verejnej správe. Rozšírili sme dokonca ponuku produktov a služieb aj pre bežných klientov s dôrazom na udržateľnosť. V oblasti ESG sme urobili množstvo užitočnej práce a to je ešte len začiatok. Ako banka sme sa zaviazali plniť tie najprísnejšie kritéria a s našim know-how pomáhame aj našim partnerom a klientom. Týmto sa chcem kolegom veľmi pekne poďakovať, lebo toto ocenenie je predovšetkým ich veľkým úspechom,“ povedal Jozef Kausich, generálny riaditeľ VÚB banky.

Foto: SHUTTERSTOCK
shutterstock 2259920251

„Obavy týkajúce sa zmeny klímy a zvyšujúce sa povedomie investorov zabezpečili rastúci dopyt po udržateľných investíciách. Inovácie v oblasti čistých technológií, ekologických finančných nástrojov a analýzy údajov tiež zatraktívňujú a sprístupňujú udržateľné financie a vytvárajú nové trhové príležitosti pre banky,“ hovorí vydavateľ a šéfredaktor magazínu Global Finance Joseph Giarraputo. Magazín Global Finance bol založený v roku 1987 a má čitateľov v 193 krajinách sveta. Jeho ceny sa stali dôveryhodným štandardom excelentnosti pre globálnu finančnú komunitu.

chyba