rozbehli unikátny projekt: BHARTER je prvý zelený swapovací portál na Slovensku

Lucia a Marek Polakovič, mladí Slováci s vášňou pre udržateľnosť a technológie, dali život inovatívnemu zelenému projektu - BHARTER. Ide o prvú slovenskú webovú aplikáciu na swapovanie. Používateľom umožňuje bezpečnú barterovú výmenu nepotrebných vecí za to, čo im aktuálne chýba, a to bez použitia peňazí. BHARTER poskytuje ekologickú alternatívu k bežnej spotrebe a prispieva k udržateľnému životnému štýlu tým, že dáva veciam druhú šancu.

03.04.2024 00:00
thumbnail BHARTER swap vymena veci, pr, nepouzivat
BHARTER používateľský profil

Druhá šanca sa dnes nosí

BHARTER nie je iba ďalšou webovou aplikáciou. Vznikol ako reakcia na súčasný konzumný životný štýl a problémy plytvania v „dobe jednorazovej“. Predstavuje ekologickú a sociálnu iniciatívu, ktorá sa zaviazala posunúť Slovensko k udržateľnejšej budúcnosti. Zároveň je to bezplatný nástroj pre podporu cirkulárnej ekonomiky, ktorá napomáha zmierňovať negatívny dopad nadmernej spotreby na životné prostredie.

Hlavným cieľom BHARTER-u je podporiť udržateľnosť, znížiť tvorbu odpadu, šetriť financie, vzdelávať a budovať uvedomelú komunitu používateľov.

BHARTER prvý zelený portál na swapovanie
thumbnail BHARTER prvy zeleny portal na swapovanie, pr, nepouzivat BHARTER prvý zelený portál na swapovanie

„Našim projektom BHARTER chceme šetriť našu planétu, podporovať opätovné využitie vecí, aby zostali čo najdlhšie v obehu a eliminovať odpad. Našou ambíciou je chrániť životné prostredie a súčasne aj pomáhať ľuďom šetriť svoje financie. Preto sme sa rozhodli vytvoriť a poskytnúť ľudom užitočný online priestor na vymieňanie – tzv. swapovanie, darovanie a hľadanie vecí. Portál je založený na bezpečnom barterovom obchode bez finančných transakcií. Zámerom je tiež spájať ľudí a budovať zodpovednú a uvedomelú komunitu, ktorá bude posilňovať cirkulárnu ekonomiku na Slovensku a zdieľať víziu lepšej budúcnosti," povedala Lucia Polakovič, spoluzakladateľka a CEO BHARTER.

V BHARTER-i nejde len o výmenu fyzických položiek, ale aj o výmenu myšlienok a hodnôt. Zakladatelia tohto projektu majú niekoľko cieľov, medzi nimi zvyšovanie povedomia o environmentálnych témach a zmenu vnímania spotreby materiálnych vecí. Rovnako chcú ukázať, ako jednoducho môžeme každodenne prispievať k udržateľnejšiemu vývoju spoločnosti.

BHARTER spoluzakladatelia Lucia a Marek
thumbnail BHARTER spoluzakladatelia Lucia a Marek obdlznik, pr, nepouzivat BHARTER spoluzakladatelia Lucia a Marek

Ako to funguje?

BHARTER je inzertným miestom pre nefinančnú ponuku a dopyt. Registrácia je bezplatná a dostupná pre fyzické osoby staršie ako 18 rokov, prípadne pre osoby staršie ako 16 rokov, ak spĺňajú podmienky stanovené v podmienkach portálu.

Po vytvorení profilu môžete začať swapovať (vymieňať), darovať, prijímať či hľadať veci. Jednoducho na portál pridáte to, čo ponúkate, a počkáte, kým sa ozve záujemca. Môžete tiež reagovať na ponuku iného používateľa. Následne sa dohodnete na tzv. swape konkrétnych položiek a na mieste a čase výmeny.

BHARTER používateľský profil
thumbnail BHARTER pouzivatelsky profil, pr, nepouzivat BHARTER používateľský profil

„BHARTER má potenciál prekročiť hranice konvenčného obchodu a otvoriť dvere k udržateľnejšiemu spôsobu života. Každý z nás predsa už niekedy niečo vymenil. Pridajte sa aj vy a ovplyvnite svoje okolie a nasledujúce generácie. Zmena začína dnes!“ dodáva a vyzýva Marek Polakovič, spoluzakladateľ BHARTER.

Pre viac informácií a registráciu navštívte www.bharter.sk

chyba