Klienti Fio banky majú jednoduchšiu aktiváciu platobnej metódy Click to Pay

Od dnešného dňa si klienti Fio banky môžu pridať kartu Mastercard do služby Click to Pay len na pár kliknutí. Click to Pay je rýchly a bezpečný spôsob online platby, s ktorým nakúpite bez kopírovania čísla karty či zdieľania údajov s obchodníkmi.

14.02.2024 00:00

Registrácia do služby Click to Pay je teraz pre klientov Fio banky ešte jednoduchšia. Stačí sa prihlásiť do svojho mobilného alebo internetového bankovníctva a na detaile konkrétnej platobnej karty Mastercard kliknúť na ikonu ⇒ , potom stačí žiadosť potvrdiť a autorizovať. Do Click to Pay je možné pridať aj viacero platobných kariet a pri platbe si klient vyberie, ktorú chce použiť.

V e-shopoch, ktoré toto riešenie podporujú, môžu klienti Fio banky pomocou Click to Pay zaplatiť kliknutím na symbol ⇒. Po presmerovaní na platobnú bránu zákazník zadá registrovaný e-mail, na telefón dostane heslo pre overenie a potom platbu potvrdí v aplikácii Fio Smartbanking alebo SMS kódom.

„Platenie na internete stále rastie, a tak vítame každý spôsob, ktorý ho môže urobiť ešte bezpečnejším. Click to Pay vnímame ako jednoduchú alternatívu k štandardným platobným bránam, tu si však klient nemusí vôbec pamätať číslo svojej karty a obchodníkovi neodovzdáva žiadne citlivé údaje. V čase, keď podvody na internete rastú, je každé takéto zlepšenie užitočné. Okrem toho si teraz naši klienti môžu pridať kartu do služby len niekoľkými kliknutiami a využívať všetky jej výhody,“ komentuje novinku obchodný riaditeľ Fio banky Jan Bláha.

chyba